Att resa tillsammans med en nära vän är både tryggt och roligt. Man känner varandra utan och innan och vet att man kommer ha den bästa resan tillsammans. Vi listar sju anledningar till varför du borde ta med dig din bästis utomlands – nu på direkten!

 1. Du lär känna din bästis ännu bättre

  Two Smiling Friends Drinking Coffee and Talking in Coffee Shop

  Ni kanske har varit vänner sedan barnsben, men att resa tillsammans kan faktiskt göra er vänskap ännu djupare. Du och din bästa vän kommer upptäcka nya sidor hos varandra och kanske se på er vänskap med nya, pigga ögon.

 2. Ni kommer ha den här resan tillsammans – för alltid

  resa-med-van

  Det är alltid fantastiskt att se tillbaka på resor som man har gjort – och har du dessutom rest med din bästa vän så har du någon väldigt speciell att dela minnena med. En gemensam resa är något ni kan se tillbaka på för alltid – och kanske göra om på nytt?

 3. Det är inte bara resan som betyder något

  Happy mature woman looking at friend in forest

  Forskning har visat att planeringen av en resa ofta kan ge mer glädje än själva resan. Och lycka är ju faktiskt ännu bättre om man delar den med sin bästa vän.

 4. Ni är starka tillsammans

  Couple happiness

  Du snackar franska och din bästa vän kan tre språk utöver det. Du har koll på bästa matställena, hen vet hur man läser en karta. Tillsammans är ni oslagbara och kan ta er an den allra tuffaste utmaningen tillsammans.

 5. Alla bilder från resan kommer vara amazing

  Fun in the coffee shop

  Ni kan varandras bästa vinklar och är redo att jobba för bilderna (utan att tröttna på varandras eventuella tjat om det blir fel). Ni är ett bra fototeam helt enkelt vilket är perfekt när ni ska fånga era galna eskapader på bild!

 6. Ni vågar mer tillsammans

  Happy women hugging each other

  ”Vill du hoppa bungyjump?”

  ”Ska vi åka till en vingård och gå bananas?”

  ”Vad säger du om att gå till den där dyra restaurangen och testa sniglar… nu när vi ändå är i Frankrike?!”

  När du reser med din bästis så pushar ni varandra och blir modigare tillsammans.

 7. Du har någon som ställer upp för dig – oavsett

  Funny young girls in bathrobes making mask with cucumber and having fun

  Vare sig det handlar om att hen lånar ut sin t-shirt när din är smutsig eller håller kräkpåsen på planet när du mår illa så finns din bästa vän där för dig – och ställer upp, oavsett vad som händer ❤️