Följ med till Rom den 25-29 mars 2021!

amelia adamo porträtt
Amelia Adamo tar med oss till sitt Italien. Den här gången till Rom där vi upplever den klassiska skönheten och får lära känna Amelias smultronställen. Rom är en av världens mest älskade storstäder där kultur, historia och religiösa sevärdheter blandas med parker, vackra torg och mysiga caféer.  Och vi besöker en av världens mest spektaktulära parker, Villa D’Este. Vi njuter helt enkelt av livet och skämmer bort oss tillsammans!

Dag 1, torsdag 25 mars:
Stockholm – Rom Flyg från Stockholm till Rom där vi möter vår svenska guide Carin Teti Svantesson. Vi lämnar bagaget på hotellet som ligger strax bakom Piazza Navona och Pantheon varefter vi ska njuta av en god lunch. Därefter blir det en guidad promenad med Amelia som ciceron. Middag tillsammans på kvällen och åter till hotellet för en god natts sömn. Lunch och middag ingår.

Dag 2, fredag 26 mars:
Rom Frukost och tidig avresa till Vatikanen för att besöka Vatikanmuséet, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan som är världens största kristna helgedom. Vatikanstaten är den minsta staten i hela världen med cirka 900 invånare, egen tidning, postgång och egna frimärken. Besöket i Vatikanstaten är en fantastisk upplevelse med alla sina konstskatter. Lunch tillsammans och eftermiddagen fri för shopping och egna strövtåg. På kvällen ses vi igen för en promenad till Roms folkliga område Trastevere för middag. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3, lördag 27 mars:
Rom Frukost och därefter ut för att utforska lite mer av den eviga staden. Vi ser bla Piazza Venezia med det imponerande Viktor Emanuel monumentet. Vidare till Capitolium som ligger på den minsta av Roms berömda sju kullar. Vi promenerar genom Forum Romanum med resterna av det antika Roms centrum och vidare till amfiteatern Colosseum där de grymma gladiatorspelen ägde rum. På eftermiddagen ska vi se de spännande utgrävningarna under Trevifontänen. Eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg i denna magiska stad! Frukost ingår.

Dag 4, söndag 28 mars:
Rom Frukost och därefter utflykt till staden Tivoli som ligger öster om Rom på en sluttning med vacker utsikt över Rom. Staden är känd för sina två enormt vackra villor och park, vilka är  med på UNESCO:s världsarvslista; Villa d´Este och Villa Adriana. Staden som förr hette Tibur var de gamla romarnas semesterort. Vi beundrar villorna och den fantastiska parken dekorerad med hundratals fontäner! Lunch tillsammans under dagen. På kvällen promenerar vi till Hotel Minerva för en aperitif på takterrassen med fantastisk utsikt över Rom! Därefter avskedsmiddag på en mysig restaurang nära Pantheon.  Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5, måndag 29 mars:
Rom – Stockholm Frukost på hotellet varefter det är dags att ta farväl av Italien för denna gång och bege oss hem till Sverige. Frukost ingår.