Följ med på en av Allt om Trädgårds mest uppskattade resor!

Datum:
11–15 september 2021.
BOKA  HÄR

Pris per person (del i dubbelrum):
18 900 kr för prenumeranter
19 400 kr för icke prenumeranter
Enkelrumstillägg: 900 kr.

Det här ingår:
– Direktflyg Stockholm – London t/r (kontakta Evolve för avresa från Göteborg eller Köpenhamn).
– Fyra nätter, del i dubbelrum, på trevliga Devonshire Park Hotel i Eastbourne, ett familjeägt, viktorianskt hotell, beläget en kort promenad från strandpromenaden och Eastbourne Pier. Gratis wifi. devonshire-park-hotel.co.uk
– En afternoon tea, fyra frukostar, en lunch och tre middagar, exklusive måltidsdryck.
– Transfers, utflykter och entréer enligt program
– Svensk guide och en representant från Allt om Trädgård.

För mer info:
Ring Evolve Meetings Sweden AB, vår tekniska arrangör, på telefon 070-343 51 26. Eller mejl till bokning@evolvemeetings.se

* Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med Evolve Meetings Sweden AB.
* Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Upplev berömda trädgårdar och underbar arkitektur i den engelska arts and crafts-stilen: Sissinghurst, Charleston och Great Dixter. Res i fotspåren av William Morris, Virginia Woolf och den excentriska Bloomsburygruppen. Vår guide heter Tina Engström, läs mer om henne nedan! Med på resan finns också Helena Netzell, redaktör på Allt om Trädgård

Tina Engström är auktoriserad guide i London med omnejd och har lång erfarenhet av att leda resor på olika teman. Hon bor i stadsdelen Bloomsbury i London och arbetar även som journalist och översättare. Hon är intresserad av historia, trädgård, konst och fotografering.

DAG 1. WEST GREEN GARDENS – CHARLESTON FARMHOUSE

Vi ankommer till London på morgonen och möts av vår svensktalande guide, Tina Engström. Med egen buss beger vi oss till West Green Gardens, där vi intar ett klassiskt afternoon tea. Trädgården skapades av den hyllade trädgårdsdesignern och författaren Marylyn Abbott och anses vara en av Englands finaste herrgårdsträdgårdar. Vi fortsätter sedan till fantastiska Charleston, Bloomsburygruppens hem. Inredningen och trädgården skapades av konstnärerna Vanessa Bell och Duncan Grant, båda medlemmar i gruppen. Därefter reser vi mot kusten och vårt hotell i Eastbourne. Välkomstmiddag på hotellet.

DAG 2. RIDGEVIEW ESTATE – LEWES – MONK’S HOUSE

Efter frukost beger vi oss till vin- gården Rathfinny Wine Estate, i vackra South Downs National Park, där man producerar mousserande vin. Efter en promenad genom vingården får vi se hur deras vintillverkning går till och får möjlighet att avsmaka deras viner. Efter besöket stannar vi till i den charmiga lilla byn Alfriston för lunch på egen hand. Vi besöker sedan Virginia Woolfs hem Monk’s House, där hon och hennes man Leonard tog  emot många av medlemmarna i Bloomsburygruppen. Vi får se huset och den förtjusande lilla trädgården. På vägen tillbaka får vi njuta av utsikten vid den dramatiska kuststräckan Beachy Head. Gemensam middag på restaurang  i Eastbourne.

DAG 3. GREAT DIXTER – TENTERDEN – SISSINGHURST

Vi besöker den kända och mycket omtyckta trädgården Great Dixter, skapad av den berömde trädgårdsskribenten Christopher Lloyd. Vi blir enda besökande grupp denna dag och får se både hus och trädgård. Lunch på egen hand i pittoreska Tenterden. Därefter väntar berömda Sissing- hurst Castle Garden, skapad på 1930-talet av Vita Sackville-West, poet, trädgårdsförfattare och nära vän med många i Bloomsburygruppen, och hennes make Harold Nicolson. Denna kul- turmärkta trädgård är utformad som en serie rum, alla med olika karaktär, färg eller tema. Middag på egen hand.

DAG 4. PERCH HILL – PASHLEY MANOR GARDENS

Efter frukost besöker vi populära Sarah Ravens Perch Hill, med hennes privata trädgård, provodlingar och en fin butik. Sarah är gift med Adam Nicolson – sonson till skaparna av Sissinghurst (Vita Sackville-West och Harold Nicolson). Vi stannar till på lämpligt ställe för gemensam publunch. Pashley Manor Gardens är en privat, romantisk trädgård med anor från 1700-talet inramad av dammar, skulpturer och flera hundra år gamla träd. Här finns en butik och ett trevligt kafé. Avskedsmiddag på hotellet.

DAG 5. STANDEN HOUSE

Vi checkar ut och åker till Standen House and Garden, ett arts and crafts-hus ritat 1892 av arkitekten Philip Webb, vän till William Morris, som grundade arts  and crafts-rörelsen (se nästa sida). Huset är inrett med mattor, tyger och tapeter av Morris. Trädgården består bland annat av en stor köksträdgård och ett vackert promenadstråk över en ravin, upp till en utsiktsplats. Här finns också en välsorterad butik och möjlighet att äta lunch i kaféet, där man använder skörden från köksträdgården.  Efter  besöket åker vi till flygplatsen för hemfärd!

WGH Potager 2
Long Border Late July
Long Border in June - Credit Carol Casselden

Foto: Carol Casselden

Literary-Lunch
Garden pink roses