Lär dig allt om modern vett och etikett i sällskapslivet av festernas mästare Edward Blom. Du får lära dig allt du behöver veta för att själv anordna en riktigt lyckad middagsbjudning!

Tillgång: Du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader.

Var: Du går kursen enkelt från din dator, surfplatta eller smartphone.

Kurstid: Total tid omkring fyra timmar, varav 2 timmar och 18 minuter är film.

Passar för: Alla som vill ordna den perfekta festen – eller vara en riktigt god gäst!

Pris: 399 kr

 

  KÖP HÄR 

Edward Blom är en av Sveriges mest älskade måltidsexperter. I onlinekursen “Edward Bloms middagsetikett – bli den perfekta värden & gästen” berättar han allt du behöver veta för att bli en mästare på att ordna lyckade middagsbjudningar och hur du ser till att inte missa de viktiga etikettdetaljerna när du är gäst.

Lär dig allt om middagsbjudningarnas vett och etikett med Edward Blom

Etikett är ett socialt smörjmedel. Om alla känner sig trygga är det enklare att slappna av och därmed släppa loss. Edward Blom, gastronom och kulturhistoriker, har hela sitt liv intresserat sig för vett och etikett i sällskapslivet.

Vad säger Edward om vett & etikett:
Etiketten förändras hela tiden, och det gäller att hänga med. Jag älskar gamla etikettsböcker men det finns förstås sånt som inte står i dem. I den här kursen berättar jag om både den moderna och den historiska etiketten, säger han.

Etikett inte tråkigt! Tvärtom! Det är ett socialt smörjmedel som gör att alla kan känna sig lugna och trygga. Då kan de släppa loss, och då blir festen riktigt rolig!

I kursens 24 filmer både visar och berättar Edward om do’s & don’ts enligt etikettens regler och vad som kännetecknar en god värd och en god gäst. Han berättar om dukning och miljö, hur vi ska tänka när barn är med och dyker in i etikettens historia. Dessutom: Hur ska vi hantera mobilen? Är det okej att instagramma från en fest hur som helst?

Så följ med hem till Edward och hans hustru Gunilla när de ställer till med middagsbjudning, och lär dig samtidigt grunderna i vett & etikett.

Allt det här får du:

  • Lära dig grunderna i vett & etikett.
  • 23 filmer där Edward berättar om och visar vad som kännetecknar en god värd och en god gäst, totalt 2 timmar och 18 minuter film.
  • Middagsinspiration – meny, dukning och inbjudan!
  • Lära dig hålla välkomstskål, tacktal och hur du snyggt föser hem gästerna när klockan blivit försent. Dessutom får du Edwards lösningar på tio vanliga middagsdilemman.
  • Recepthäfte att skriva ut, så att du själv kan laga samma meny som Edward bjuder på i kursen.

Inspirerande kursmaterial
Kursen består av 24 kursfilmer, totalt två timmar och 18 minuter, text, tips & råd och ett receptäfte. Allt är filmat i familjen Bloms villa och du får kika in när han och hustrun Gunilla ordnar en middagsbjudning.

Middagsinspiration
Edward ger tips och idéer till allt från inbjudan och dukning till hur du föser hem gästerna när klockan blivit försent. Dessutom får du Edwards lösningar på tio vanliga middagsdilemman.

Ljuvliga recept
Ett recepthäfte medföljer kursen, så att du själv kan laga samma meny som Edward bjuder på: Ceviche, Anka à la Edward Blom och Rieslingmousse. Du får också vegetariska alternativ och dessutom en barnmeny.

Din kursledare: Edward Blom
Edward Blom är gastronom och kulturhistoriker och arbetar med mat, dryck och kulturhistoria i olika kombinationer – genom tv, radio, artiklar, böcker och föredrag. I den här kursen guidar han den nyfikne i middagsbjudningens vett & etikett.

Kontakt

För frågor om kursen, tveka inte att mejla onlinekursansvarig Desiree W Stattin, desiree@mag.bonnier.se