Under Taras skrivhelg varvar vi teori med praktik för att ge dig en tryggare grund att stå på. Denna helg kan bli startskottet för dig eller kanske den saknade länken för att bli klar med din bok.

När: 9-11 november 2018
Pris: Prenumerant 5 500kr
Icke-prenumerant 5 800 kronor

BOKA HÄR

Går det att börja skriva mitt i livet? – Självklart, det är aldrig för sent!
När Tara ordnar skrivkurs tar vi med författare som förverkligat sina skrivdrömmar. De är alla skickliga på att berätta om hantverket bakom sina böcker och hur man ”snickrar” en bra intrig.

Med oss denna gång har vi återigen den underbara och inspirerande Anna Jansson. Hon började själv sin karriär som författare efter fyrtioårsåldern och hennes berättelse är verkligen inspirerande. Många känner till hennes böcker om Maria Wern, men Anna har många strängar på sin lyra som vi får höra mer om i november. Dessutom följer Moa Herngren med och förgyller vår helg. Moa är både journalist och författare och många känner till henne från Bonusfamiljen. När man sen trodde att vi inte kunde komma med ytterligare underbara författare kryddar vi helgen med Sofie Sarenbrant. Många av er har säkert läst den populära boken Vecka 36 eller Vila i frid som håller en på vakt genom hela boken.

Tillsammans avnjuter vi goda middagar i härlig miljö med flera nya vänner. Mellan workshops, mingel och mat finns chans att njuta en stund i Orbadens pool- och relaxavdelning eller ta en promenad i de vackra omgivningarna.

Skrivarhelg med Tara på Orbadens spa

Orbadens spa

Tara har tidigare genomfört fem skrivhelger och det har varit helger fyllda av kunskap, gemenskap och skratt. Samtalen kring karaktärer och deckarintriger har pågått långt in på natten. Inspirationen har varit så stark att det hamrats på förstakapitel långt in på morgonkvisten. Dessutom vi vet att några av våra deltagare förverkligat drömmen om att ge ut en bok – Magiskt!
Detta vill vi nu dela även med dig!

Årets skrivarhelg äger rum i Orbaden strax innan skidorten Järvsö och hit hittar du enkelt med bil eller tåg. Åker du tåg hämtar Orbadens fantastiska personal dig vid tåget.

Orbaden i Järvsö Relaxavdelning i spa Gäst på Obaden

Mer om författarna på kursen

Anna JanssonAnna Jansson är uppväxt på Gotland men flyttade till Örebro för att fullfölja sitt kall som sjuksyster. I Örebro fann hon sin man och skaffade tre barn som idag är vuxna.
Något kul ska man ha efter fyrtio och julen 98 började hon skriva. Det året mötte hon en åttioårig kvinna som blivit misshandlad av sin psykiskt sjuke son och hennes författarskap föddes ur den bestörtning hennes berättelse väckte. Ett civiliserat samhälle måste kunna ta hand om människor bättre än så. Resultatet blev hennes första kriminalroman Stum sitter guden.

Förutom serien av kriminalromaner med Maria Wern som huvudperson och åtta barnböcker för Bonnier Utbildning har hon skrivit två böcker i tillämpad etik för vårdpersonal med Agneta Blom, lektor i statsvetenskap. Behovet av att diskutera etiska dilemman är mycket stort och hon har numera ett 80-tal föreläsningar runt om i landet.

 

Sofia Sarenbrant Sofie Sarenbrant flyttade från storstadspulsen redan som 2-åring och är uppväxt i skogen vid sjön Yxningen.
Hösten 1997 sålde hon sitt första frilansreportage till Veckorevyn. Därefter blev de journalistlinjen i Sundsvall som lockade. Efter studierna blev de praktik på Expressen i Stockholm. Från dag ett kastades hon in i hetluften och hade ett omvälvande halvår med allt vad kvällstidningsjournalistik innebar. Det var först efter Expressen och en tid som frilans som erbjudet kom som var starten på hennes succé som författare. Sofie debuterade med boken vecka 36 och blev således heltidsförfattare två år senare. Hon är mest känd för sin bokserie om kriminalinspektören Emma Sköld, som introducerades i boken Vila i frid. Hon ville att huvudpersonen skulle vara en ung och ambitiös kvinna, till skillnad från den stereotypa bilden av en polis som alkoholiserad och deprimerad. Den tredje delen i serien, Visning pågår, blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015 och Tiggaren, den femte delen, blev årets näst mest sålda deckarpocket 2017.  Sofies senaste bok Syndabocken som släpptes i maj blev i  juni och juli månad den näst mest sålda skönlitterära boken av alla i Sverige. Totalt har Sofie sålt över 1,5 miljoner böcker och till 13 länder.

 

 

 

Moa HerngrenMoa Herngren är både journalist och författare och många känner säkert till Bonusfamiljen. Hon debuterade som författare i antologin Uppdrag: Familj 2005 och har sedan 2007 utkommit med bland annat romanerna Allt är bara bra, tack  och  Jag ska bara fixa en grej i köket. Hon medverkade även i antologin Drama Queens som utkom 2010. Hon är just nu aktuell med faktaboken Fältguide för bonusfamiljen – en lösningsorienterad handbok till alla bonusfamiljer. I maj 2017 utkom Moa med uppföljare till Homecoming Queen – Ni kommer Sakna mig och i september 2017 var hon aktuell med en ny vuxenroman.

Moa Herngren arbetar även som manusförfattare för film och tv. Hon är tillsammans med Clara och Felix Herngren skapare av dramaserien Bonusfamiljen som sänds på SVT. Moa är även aktuell som manusförfattare på flera andra produktioner bland annat Finaste Familjen och Svartsjön.

 

 

Anders de la Motte
Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef. För [geim] tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut 2010. Den inledde en trilogi, som har översatts till närmare trettio språk och blivit en stor framgång. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015. Med Slutet på sommaren, som nominerades till samma pris 2016, inledde de la Motte en ny spänningsserie på temat årstiderna. Höstdåd (2017), den andra fristående delen, nominerades även den till Deckarakademins pris. Vintereld (2018) är den tredje delen. Liksom de tidigare utspelar den sig på landsbygden i nordöstra Skåne, där de la Motte växte upp. Numera bor han i Lomma med sin familj.

Programmet i helhet

Fredag 9 november
17:00 Ankomst Orbaden
18:00 Välkomstdrink & introduktion till skrivarhelgen
19:30 Gemensam middag

Lördag 10 november
07:30 – 09:00 Frukost
09:30 – 13:00 Föreläsningar / Workshops
13:00 – 14:00 Gemensam lunch
14:00 – 17:30 Föreläsningar / Workshops
Egentid – möjlighet att besöka spaavdelningen
19:30 Gemensam middag

Söndag 11 november
07:30 – 09:00 Frukost
09:00 – 12:30 Föreläsningar / Workshops
12:30 – 13:30 Gemensam lunch
13:30 Avtackning (avslutar ca 15:00)

* Preliminärt program, kan komma att ändras

NUVARANDE Utveckla din inre författare med tara!
9-11 november 2018
NÄSTA Följ med Hem & Antik till magiska Marrakech!
10-14 november 2018