Tärnaby har en magisk aura omkring sig. För visst känner du igen namn som Stenmark och Pärson? Men det finns fantastiska möjligheter på sensommaren också – och det ska vi utforska på vår första svenska fjällvandring!

När: 13-16 augusti 2020
Var: Tärnaby, Hemavan
Pris: 4450 kr
Allt detta ingår:
-Boende del i dubbelrum
– Bäddlinne och handduk
– Helpension (frukost, lunch och middag)
– Alla vandringar
– Föreläsningar
Vid bokning: Maila till info@tarnabysporthotell.se & ange ToppHälsa

 

Tärnaby är den lilla orten som fostrat stjärnor som Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Jens Byggmark och Stig Strand och som för alltid är förknippat med slalom, OS-medaljer och rekord. Och möjligheterna på sommaren är lika som på vintrarna. Vi bor på fina Tärnaby Sporthotell där vi har nära till Tärnafjällens toppar.

Under långhelgen testar vi tre leder:

Laxfjället – som kommer bjuda på fantastiska vyer med stigar som går mycket upp och ner. Toppen kommer vi kunna nå från flera olika håll och från linbanans dalstation leder en stig oss upp till toppen av linbanan.

Atoklimpen har en samisk kulturmiljö – där det finns både ett andligt och fysiskt landskap med lämningar efter den fjällsamiska renskötarkulturen. I detta andliga/mentala landskap har minnen, myter, religion och traditioner utvecklats i samspel med naturen. Fjället bjuder på många geologiska och botaniska sevärdheter.

Endera vandrar vi genom Kungsleden som är en av världens mest kända och kanske bästa vandringsleder som besöks av vandrare från hela världen. Leden sträcker sig genom ett varierat landskap i Lapplands fjällvärld som tar oss igenom grönskande fjällhedar som fint kantas av sjöar, höga dramatiska toppar och där vi kommer passera flera små fjällbyar.

Alt. 2 är genom Drottningleden som kommer ge oss vandring på kalfjället och bjuder på en fantastisk utsikt mot Norra Storfjället och mot norska toppar och glaciärer. Denna led är relativt lättvandrad och den sägs också gå över De Sju Små Bergen och är en mycket välbesökt kalfjällsled.

Oavsett om du är erfaren fjällvandrare eller nybörjare så kommer alla leder vara något alla klarar av då vi anpassar lederna efter vilken nivå man är på. Under en av vandringarna kommer en lokal guide följa med oss. Från ToppHälsa kommer Christer Skog –världsrekordhållare på cykel genom Europa – och Pamela Andersson att vara med.

När vi inte vandrar kommer kvällarna bjuda på god mat, lokala föreläsningar och trevligt umgänge.


Om programmet:

(Kommer inom kort)


Ledare som följer med:

Christer skog - rätt

Christer Skog fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa och leder våra pass på landsvägscykel på träningsresorna. Christer kan allt om hur kroppen återhämtar sig och vikten av lågintensiv träning.

Pamela.png - Rätt

Pamela Andersson är ToppHälsas representant och författare till boken ”Jag ska inte dö idag”, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon är även aktuell med uppföljaren till hennes första bok, ”Två hål i huvudet och ett mirakel”. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands om sin livshistoria.


Packa ner följande i väskan:

  • Ryggsäck krävs för att ha plats för ombyten, vattenflaska, mellanmål etc.
  • Kikare är trevligt att ha med sig för att kunna se de vackra vyerna
  • Vandringskängor med högt skaft är det bästa alternativet
  • Vandringssockar som andas och håller formen
  • Vandringsbyxor (perfekt med avtagbara ben om solen skulle titta fram)
  • T-shirt/underställströja
  • Funktionströja som andas
  • Keps kan vara bra att ha med

 

Laxfjället

Alla på atoklimpen (1)

Foto: Sam Hedman

2018_Drottningleden_hemavanfly

Foto: Kari H Lautamaki

Tärnaby

TH_traingcamp_rosalinne_utan_årtal-(1)-2_rosa