Hallå, alla livsnjutare!

Tillsammans med Munskänkarna har vi satt ihop en fantastisk vin- och kulturresa till Sicilien. Följ med!

Den 28 september åker vi till ett sensommarvarmt Sicilien. Resan är ett samarbete mellan Allt om Mat och Munskänkarna. På resan finns Allt om Mat:s chefredaktör Suzanne Ribbing och Mats Burnert från Munskänkarna. Mats är sommelier och ansvarig för Munskänkarnas vin- och matutbildningar.

Underbara Sicilien, Medelhavets största ö, har en vacker och dramatisk natur med höga berg, klippor och hisnande vyer. Här finns gott om fina stränder och genuina, charmiga byar. Mat och dryck står alltid i fokus, och som gäst går du aldrig törstig eller hungrig från bordet.

Och många är vi som älskar viner från Etna, som idag anses som ett av Europas mest intressanta, spännande och trendiga vindistrikt. Mats Burnert tar oss med till några av de bästa lokala producenterna på ön. Vi kommer där att prova viner från druvorna nerello mascalese, nerello cappuccio och de gröna cataratto och carricante. Mats kommer också att föreläsa och ge oss en skräddarsydd vinprovning med många olika viner, samtidigt som han lär oss mer om olika druvor. Vi smakar såklart även marsalavin, det starkvin som kanske mest av allt förknippas med Sicilien. Och vi provar också det lite mer okända dessertvinet passito di Pantelleria.

Utöver all god mat smakar vi på goda olivoljor, färsk frukt och lokala godsaker. De sicilianska sötsakerna och öns goda glass är världskända. Vi besöker också öns näst största stad, Catania, och det sagolikt vackra och romantiska Taormina med sina charmiga små gränder. Vi hinner också med ett stopp i hamnstaden Messina. Våra fem dagar tillsammans blir en härlig mix av kultur, mat och vin, natur, landsbygd och stad.

Mats Burnert är prisad vinkännare från Munskänkarna, världens största ideella vinprovar-organisation med över 27 000 medlemmar i Sverige och utomlands.

Vi bor på hotell Domenico Florio, ett familjeägt trevligt hotell inrymt i ett bostadspalats i en typisk siciliansk klassisk stil. Hotellet har en egen restaurang och bar, en terrass och närhet till ett litet pool-område.

Vi åker den 28 september – 2 oktober 2019.

PRIS (med del i dubbelrum):
17 900 kr
per person för Allt om Mat’s prenumeranter och Munskänkarnas medlemmar.
18 900 kr per person för övriga. 

ALLT DETTA INGÅR:
* Direktflyg Stockholm–Catania t/r.
* Del i dubbelrum på Hotell Domenico Florio 4 nätter.
* Frukost alla dagar.
* Alla transfers enligt programmet.
* Vingårdsbesök på Graci med vinprovning och lunch.
* Besök hos Franchetti, Palari och Mamertino med vinprovningar.
* Alla måltider med dryck enligt programmet.
* Matlagningsarrangemang på lant-& vingård med rundtur, mat och vin.
* Vinprovning och föreläsning med Munskänkarnas Mats Burnert.
* Guidade utflykter till Taormina och Catania med besök på matmarknaden.
* Besök med smakprovning hos ricottaostproducent.
* Utöver lokala guider är Allt om Mat:s chefredaktör Suzanne Ribbing, Mats Burnert från Munskänkarna och Marianne Själander från Unlimited Travel Production med på resan.

Läs mer och boka här.

Eller ring Unlimited Travel Production på 08-120 525 00.