NYHET! Välkommen på en långweekend till sagolika Kappadokien med yoga, vandring och funktionell träning i fokus.

När: 17-21 april 2019
Var: Dilek Kaya Hotel, Kappadokien, Turkiet
Pris: 11 998 kr (Enkelrumstillägg tillkommer)
Avreseort: Stockholm
Allt detta ingår:
– Flyg tur retur (+ flygskatt & visum)
– Boende del i dubbelrum
– Helpension
– Transfer och mat på flyget
– All träning enligt program

BOKA HÄR

Vårens träningsnyhet går till sagolika Kappadokien i Turkiet. Här fokuserar vi på yoga, vandring och funktionell träning i en fantastiska miljö med historiens vingslag runt varje hörn. Vi gör två längre spektakulära vandringar till Pigeon Vally, Zemi Valley eller Rose Valley, beroende på väder. Mellan passen har du möjlighet att utforska det vackra området runt Göreme (3 km), gå promenader, bada Hamam, äta god mat eller bara njuta av det fantastiska landskapet som bildades för miljontals år sedan, och som fortfarande hänför alla som kommer hit. Synen av de tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong skapar en unik atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara. Det måste upplevas! Så självklart kan vi också flyga luftballong under dessa dagar (mot extra kostnad).

Vi bor på Dilek Kaya Hotel med utsikt över landskapet och dess jordpyramider, här finns också en utomhuspool. Med på resan är bl a ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson, vandringsledaren Christer Skog, löpledaren Matilda Bergfeldt, yoga- och pilates-instruktören Michaela Liebhardt samt Moveoo-grundaren Jose Nuñez. Det här är verkligen en resa som ger ett oförglömligt minne!

Dilek kaya 1 copy 5baa4b029164f
Dji 0128 jesperanderssonphotography 5baa4b1828096
Img 4181
Jan 6206 jesperanderssonphotography
Jan 5693 jesperanderssonphotography

Om hotellet

Dilek Kaya Hotel ligger vacker beläget i byn Ortahisar döpt efter sitt stilfulla slott och är den mest centrala delen av Kappadokien. Här njuter du av vacker utsikt över Kappadokien. Hotellet är byggt i traditionell stil av lokal sten, vissa rum i grottstil. I Spat kan du njuta av inomhuspool, behandlingar och Hamam. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas! Alla rum har dusch, AC och WC. Wifi finns i allmänna utrymmen. Byn i sig är fantastiskt vacker, med kullerstensgator, stenhus och regionens kända bergsformationer. Här används fortfarande åsna och vagn för att transportera nyskördade citroner, och annat lokalt.

Om Kappadokien

Kappadokien går inte att beskriva rättvist med ord. Det måste upplevas! Det spektakulära landskapet bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll.

Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att träna, vandra och umgås med likasinnade. Resan är för alla från nybörjare till vana motionärer. Det går jättebra att resa ensam. Den här resan är som gjord för att få nya vänner.

Om våra ledare

 5b9218d9014d4 5b9218d90151etallbergchrister skog hr.jpg
Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. I höst hjälper han att träna Storbritannien och Litauen i längdskidor. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa och leder våra pass på landsvägscykel på träningsresorna. Christer kan allt om hur kroppen återhämtar sig och vikten av lågintensiv träning. 

 

 

Pam
Pamela Andersson är ToppHälsas chefredaktör och författare till boken ”Jag ska inte dö idag”, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon är även aktuell med uppföljaren till hennes första bok, ”Två hål i huvudet och ett mirakel”. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med om sin livshistoria.

Jose_ring
Jose Nunez: är grundare av träningskonceptet Moveoo. Han både utbildar, utvecklar, tränar och föreläser inom Moveoo som är känt för att vara en utmanande och samtidigt tillåtande träningsform som bryter de traditionella gymträningsformen och lockar fram skratt.

Img 6003
Michaela Liebhardt är tränare i pilates, core- och yoga och har tidigare varit med på ToppHälsas träningsresor som omtyckt instruktör.

 

Matilda Bergfeldt är projektledare för ToppHälsas träningsresor och träningshelger och utbildad Urban Tribes löpcoach.

Matilda bergfeldt 1

 

 

 

 

 

ÖVRIGT:

Flygtider:

Arlanda-Istanbul            11.30-15.55
Istanbul- Nevsehir          17.20-18.40

Nevsehir  Istanbul          08.45-10.15
Istanbul-Arlanda            14.25-17.05

En handpenning betalar du ca 5 dagar efter att du mottagit bekräftelsen. Resan slutbetalas 40 dagar innan avresa.
ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.