Japan i körsbärsblomning med tåg genom Japan med M-magasin den 19–27 mars 2022!

Resan börjar i den vackra staden Kyoto, även kallad för Japans själ, där vi besöker Guldpaviljongen och Nijo-jo borgen med sina knarrande näktergalsgolv. Vi promenerar i de mysiga geishakvarteren och njuter av den japanska atmosfären. Vidare till Kyotobornas lugna oas i Arashiyama med sin vackra bambuskog.

Med tåg tar vi oss sedan till Kaga Onsen och en av resans höjdpunkter, en natt på ett traditionellt japanskt världshus - ryokan. Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatamigolv. En garanterat minnesvärd upplevelse!

På vägen till världsmetropolen Tokyo stannar vi i kuststaden Kanazawa med det japanska mästerverket i trädgårdskonst - Kenrokuen. Här promenerar vi i de gamla samurajkvarteren innan vi kliver på snabbtåget Shinkansen till världsmetropolen Tokyo.  

I Tokyo går vi på fiskmarknad och äter en god sushilunch. Staden vibrerar av liv och självklart gör vi en rundtur och ser det hippa Harajuku, exklusiva Omotesando, det hysteriska modeområdet Shibuya och Ginza med bla HMs stora konkurrent Uniqlo. Vi ska också besöka det moderna konstmuseet Yayoi Kusama med den japanska konstnären Yayoi Kusamas verk.

Från Tokyo gör vi en heldagsutflykt med tåg till Kamakura som ibland kallas för ”östra Kyoto” med sina många helgedomar och vackra trädgårdar. Här blir det en långpromenad genom den vackra skogen till bronsbuddhan Daibutsu som Kamakura är mest känd för.

Professionell svensk reseledning av Japanspecialisten Peter Wik och som vanligt följer en representant från M-magasin med och skämmer bort oss!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer