Följ med Privata Affärer till Sydkorea, en av Asiens mest spännande marknader.

Pris: Prenumerantpris 29.995kr (ordinarie 30.995kr) för del i dubbelrum.

Avresa: 1 april 2019

Reslängd: 10 dagar

LÄS MER & BOKA HÄR

Sydkorea är ett land som gått från att vara ett av världens fattigaste efter andra världskriget, till att i dag vara bland de rikare i Asien. Vi upplever det ekonomiska undret på plats genom föredrag samt studiebesök på koreanska och svenska företag. Resan är också full av andra oförglömliga upplevelser. Bland annat besöker vi gränsen mot Nordkorea och den historiska staden Gyeongju.

 


DAG 1

Avresa från Arlanda där vi kliver ombord på Air Chinas flyg som tar oss till Seoul via Peking. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 SEOUL

Ankomst till Seoul på eftermiddagen. På flygplatsen möts vi av vår svensktalande guide som kommer att vara med oss under hela resan. Vi åker till vårt centralt belägna hotell och checkar in. Vi hinner vila en stund innan vi samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Middag ingår.

DAG 3

I dag är det dags för en av höjdpunkterna på resan, DMZ och gränsen mot Nordkorea (JSA). Bara 62 km norr om Seoul ligger världens mest bevakade gränsområde med sin fyra kilometer breda demilitariserade zon. Det är USA och FN som har hand om alla turer hit och exakt vilka platser vi får besöka kan variera från dag till dag. Normalt sett får vi se en kort informationsfilm, besöka Dorasanstationen, en järnvägsstation som en gång sammanlänkade Syd- och Nordkorea och som sedan 11 december 2007 åter gör det, samt Doraobservatoriet där vi kan se över till Nordkorea. Utrustade med skyddshjälmar vandrar vi neråt den tredje infiltrationstunneln, för att lära oss mer om dessa tunnlar som upptäcktes av en slump på 1970-talet och anses ha varit en tänkbar rutt för Nordkoreas militära invasion. Vi får även se själva gränslinjen med soldaterna som vaktar. En stark upplevelse som man minns länge. Dagen avslutas med ett besök på Lotte World Building Tower. Öppnad 2017 är denna skyskrapa med sina 555 meter världens femte högsta byggnad. På 123:e våningen får vi en vidunderlig utsikt, och de som vill kan avnjuta en öl i baren. Lunch ingår, middag på egen hand. Observera att JSA turen kan ej garanteras förrän 2 månader innan avresa.

DAG 4

I dag väntar en djupdykning i svensk-koreanska handelsrelationer. Vi besöker flera svenska och sydkoreanska företag. Lunch ingår, middag på egen hand.

Tillval:
Korea House middag och show. En mycket uppskattad show som bjuder på traditionell dans, sång och teater. Middagen består av utvalda rätter från det koreanska köket.

DAG 5

Förmiddagen ägnar vi åt företagsbesök. På eftermiddagen åker vi till den Svenska Ambassaden där vi får en introduktion av deras verksamhet i Sydkorea. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 BUSAN

I dag väntar en spännande stadsrundtur i Seoul. Vi börjar med att besöka Gyeongbokpalatset. I dessa vackra byggnader från 1300-talet bodde den koreanske kejsaren. Vi får en intressant inblick i landets historia, en perfekt start på vår resa. Vidare åker vi till Bukchon Hanok Village, en oas mitt i Seoul där den gamla bebyggelsen bevarats i form av smala gränder och vackra traditionella hus. Seoul har under de sista tio åren vuxit fram som en av Asiens modernaste och coolaste städer. Företag som Samsung och Hyundai har blivit kända över hela världen. Vi tar oss till Garuso-gil, en av stadens mest hippa gator med butiker, restauranger och mysiga caféer. Vi besöker Samsung D`light. Som en del av Samsungs huvudkvarter kan man här uppleva allt nytt som Samsung har att erbjuda, samt mycket som ännu inte kommit ut på marknaden. Sedan går vi ombord på Sydkoreas snabbtåg KTX för att ta oss till Busan, landets näst största stad. Tågresan hit till den södra delen av landet tar bara knappa tre timmar men när vi stiger av tåget möts vi av ett helt annat Korea än det vi sett uppe i Seoul. Busan kan sägas vara Sydkoreas Göteborg. En viktig fiske- och handelshamn som på grund av sitt geografiska läge känns väldigt internationell trots att Seoul är mycket större. Lunch och middag ingår.

DAG 7

I dag väntar en stadsrundtur i Busan. Vi besöker bland annat den enorma fiskmarknaden Jagalchui där vi kan smaka på lokala favoriter som bläckfisksashimi och chilikrabba. Vi åker vidare till Busans egna playa, Haeundae Beach, som är den strand i Korea som lockar till sig flest internationella besökare år efter år. Vi avslutar dagen med att åka till stadsparken Yongdusan Park, där Busan Tower bjuder på fantastiska vyer över staden. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Under förmiddagen gör vi studiebesök på företag i Busan. Vi äter en trevlig lunch och därefter gör vi en dagsutflykt till den historiska staden Gyeongju. Sydkoreas viktigaste historiska huvudstad är som ett enda stort utomhusmuseum där det kryllar av sevärdheter. Vi besöker världsarvet Bulgoksatemplet där får vi lära oss lite om buddismen när vi dricker te tillsammans med en munk. Vi besöker också en av stadens världsberömda konungagravar. Sen eftermiddag återvänder vi till Busan. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Vi lämnar Busan på morgonen för att ta tåget tillbaka till Seoul. Vi checkar in på vårt hotell och har en fri eftermiddag för egna strövtåg. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 10

Vi vinkar hej då till Sydkorea för den här gången. Transfer till flygplatsen för hemfärd till Sverige via Peking. Mat och dryck serveras ombord.

NUVARANDE Kulturresa till Sydkorea med Privata Affärer
1-10 april 2019
NÄSTA Exklusiv fransk slottshelg med Gods & Gårdar
5-8 april 2019