Nu presenterar vi en helt ny resa till slott och herresäten i Transsylvanien. Upptäck en fascinerande del av Centraleuropa, som bjuder på såväl mat-, vin- och naturupplevelser som hemlighetsfulla minnen från en svunnen tid.

Datum: 16-21 maj 2019
Pris:
Prenumerant 16.990kr
Ordinarie 17.990kr
 

LÄS MER & BOKA HÄR

I mitten av maj, när vårens färger exploderar i Karpaterna, gör Gods & Gårdar sin första resa till Transsylvanien. Programmet är skräddarsytt för våra läsare, med flera besök på slott och herresäten.

Hemma hos greve Tibor Kalnoky bjuds vi på en närodlad lunch, och vid middagen på slottet Cantacuzino får vi ta del av den bysantiska adelsfamiljens färgstarka livsöden. Näst sista dagen gör vi ett fantasieggande besök hos Transsylvaniens mest kände greve, Vlad Dracula, eller i alla fall i hans borg, där vi även bjuds på middag.

Det lokalproducerade vinet och den rumänska husmanskosten sätter ytterligare guldkant på resan. I Sighisoara besöker vi den kungliga hovleverantören av mousserande viner, och får en vinprovning i vinkällaren. Allt i sällskap med vår svensktalande guide Gloria Andersson, född och uppvuxen i Transsylvanien. Missa inte detta!