Följ med till champagnens hemvistelse och besök två exklusiva hus, Veuve-Clicquot och Ruinart, och får lära dig allt om hur den här bubblande drycken blir till. Exklusivt och lyxigt!

NÄR: 18-21 oktober 2018

PRIS:
Pris för prenumeranter: 19 700 kronor.
Pris icke prenumeranter: 20 700 kronor.
Pris per person och avser del i dubbelrum.

BOKA HÄR

Det finns ingen dryck som fått sig tillskrivet så många positiva egenskaper som champagne. Kombinationen av detta bubblande elixir och den franska kok-konsten blir en oförglömlig upplevelse. Här får du möjlighet att lära känna en av världens mest spektakulära och uppskattade vinregioner.

Den 18-21 oktober tar vår ciceron, Michaela Jolin, med oss på en härlig resa i Champagne. Vi kommer att röra oss i denna fantastiska vinregions hjärta. I staden Reims, där vi kommer att bo under vistelsen, ligger några av de allra största och mest berömda champagnehusen.

Följ med Allt om Mat till Veuve-Clicquot och Ruinart

Vi är exklusivt inbjudna till två av de allra finaste husen; Veuve-Clicquot och Ruinart, där vi, som VIP-gäster, får ta del av hur tillverkningen går till och självklart smaka på dessa ädla bubblor. Vi kommer även besöka champagnehuset Pommery, som anses vara ett av det vackraste. I Reims finns en magnifik katedral, där många kungar krönts under årens lopp, som vi också passar på att besöka. Som en kontrast till den storskaliga champagneproduktionen får vi även möjlighet att besöka en vinbonde, som berättar om livet och produktionen på sin gård.  I Hautvillers får vi höra den fantastiska historien om Dom Perignon och se hans gravplats. Här avnjuter vi även ett glas Dom Perignon och ett parti boule och njuter av det franska landskapet. Under vistelsen avnjuter vi goda måltider tillsammans. Det kommer även finnas möjlighet att besöka restauranger på egen hand, för den som önskar. Vi hjälper då till med förslag och bokningar av dessa.


Det här ingår i Champagne-resan

  • Flyg Stockholm-Paris tur och retur
  • Logi i dubbelrum i tre nätter på 4-stjärniga Hotel La Paix i Reims
  • Chefredaktören för Allt om Mat, Suzanne Ribbing
  • Ciceron Michaela Jolin
  • Lokala guider (engelsktalande)
  • Lokala transporter med privat buss
  • Guidad tur i katedralen i Reims
  • Två VIP-visningar och provsmakningar på champagnehusen Veuve Clicquot och Ruinart följt av en lunch
  • En visning på Pommery med provsmakning
  • Visning och provsmakning hos en lokal vinbonde följt av en lunch på en lantlig restaurang
  • Utflykt till Hautvillers, med guidad tur i Dom Perignons fotspår, följt av boulespel, inklusive ett glas Dom Perignon.
  • Smörgås och mineralvatten vid ankomsttransfern
  • Två luncher inklusive dryck (varav en lantlig lunch och en i  anslutning till besöken på Veuve Clicquot eller Ruinart enligt ovan)
  • Två middagar på restaurang i Reims inklusive dryck
  • Till luncher och middagar ingår: 2 glas vin, vatten, kaffe/te
NUVARANDE Följ med Allt om Mat till Champagne!
18-21 oktober 2018
NÄSTA Träningsresa Rhodos
14-21 oktober 2018