Höstens nordiska resa går till Finland. Under några intensiva dagar reser vi runt i de gamla landskapen och upplever 1800-talets sommarvillor. 

Datum: 12-16 september 2019

Pris: 10.750kr för del i dubbelrum.
 

LÄS MER OCH BOKA

Följ med till de gamla landskapen Egentliga Finland och Nyland. 

På väg till Hangö udd, Finlands sydligaste spets, besöker vi den gamla sommar- och kuststaden Ekenäs känt för sin äldre trähusbebyggelse. Framme i Hangö möter vi de sommarvillor, pensionat och sommarrestauranger som uppfördes i slutet av 1800-talet, då staden med sina långa sandstränder utvecklades till en av Nordens mest exklusiva badorter.

På ön Runsala utanför Åbo besöker vi några av de magnifika sommarvillor som stadens borgerskap redan på 1850-talet började uppföra i fantasifulla stilar.  I lilla Nådendal möter vi Finlands äldsta kurort och besöker konstnärshemmet Casa Haartman från 1920-talet.

Åbo bjuder på klassiska sevärdheter med Åbo slott, domkyrka och Saluhall men även besök i ett vackra hemmuseet. Resan avslutas med besök hemma hos konstnärsparet Jan-Erik Andersson och Marjo Malin i deras mycket speciella hem Lövhuset.

Vi reser i lugnt tempo med gott om tid för umgänge och med egen tid i Åbo. Gunilla von Platen från Gård & Torp är med på hela resan.