Ny resa med M-magasin till sagolika Norge där vi börjar i trendiga Oslo. Här går vi på Munchmuseet, ser Vigelandsparken, flanerar på Aker Brygge och promenerar på Operahusets tak!

Datum:
3-8 augusti 2021, BOKA HÄR

Priser (del i dubbelrum)
29 995 kr för prenumeranter
31 995 kronor för icke-prenumeranter

Vill du veta mer om resan ring Relasian på telefon 0720-44 15 53. 

* Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med Relasian Travel & Event AB.

I Oslo kliver vi på tåget för att åka en av världens vackraste tågsträckor, nämligen järnvägen Flåmsbanan, världens mest fantastiska tågresa! Vi åker på oförglömlig fjordtur på Nærøyfjorden med sina vilda vattenfall och vackra natur. Vi når charmiga Bergen där vi bl a besöker Troldhaugen, Edvard Griegs hem. Vidare med flyg upp till Norges vildaste ögrupp, Lofoten. Där bor vi i charmiga, ombyggda fiskestugor direkt vid fjorden. I Lofoten ska vi prova på fjordyoga och åka på
havsörnssafari i ribbåtar på magiska Trollfjorden.

Allt under ledning av Peter Wik och tillsammans med M-magasins chefredaktör Åsa Lundegård. Vi ser fram emot att resa med dig!

Dag 1 Avresa från Stockholm till Oslo. Vi börjar se oss först till det fräscha Barcode i det gamla hamnområdet Bjørvika. Sedan vidare till det nya Munchmuseet med den största samlingen av Norges främsta konstnär Edvard Munch med kända verk som Skriet, Madonna, Livets dans, Pubertet och Det syke barn. Efter lunch besöker vi det mycket omtalade och vackra Operahuset. Sedan vidare till Vigelandsparken, Aker Brygge och Tjuvholmen där vi avslutar med gemensam middag på 5-stjärniga hotellet The Thief’s takrestaurang. Åter till hotellet för en god natts sömn.

Dag 2: Vi kliver på Bergensbanan för att åka längs en av världens vackraste tågsträckor! Tåget från Oslo till Myrdal tar drygt fyra timmar och där byter vi till Flåmsbanan som tar oss till den lilla byn Flåm som är en Norges mest dramatiska och spektakulära platser. Vi ser fjordar som flyter genom djupa raviner, vattenfall som forsar nedför branta, snöklädda berg och fjällgårdar som liksom klänger sig fast utmed bergssidorna. Vi bor på Flåmsbrygga Hotel där vi äter en sen lunch tillsammans. Eftermiddagen och kvällen på egen hand eller i sällskap med Peter Wik och Åsa Lundegård.

Dag 3: Idag ska vi njuta av en oförglömlig fjordtur. Vi åker på Nærøyfjorden, en av världens smalaste fjord. Vid ett ställe är den inte mer än 250 meter bred, med höga berg som reser sig över vattnet på båda sidorna. Det är en av de mest dramatiska fjordturerna i världen! I Gudvangen byter vi båt till buss och fortsätter genom det makalöst vackra landskapet till Bergen. Vi hinner stanna vid det mäktiga vattenfallet Steindalsfossen och vi besöker Troldhaugen, där Edvard Grieg, Norges mest kända kompositör genom tiderna, bodde. Framme i Bergen får vi en guidad rundtur och upplever livliga fiskmarknaden och hansahamnen Bryggen med alla färgglada gamla trähus.

Dag 4: Idag flyger vi vidare norrut till Bodö och Lofoten där en buss väntar och kör oss till hamnen och båten till Lofoten, Norges vildaste ögrupp. Långt ovanför polcirkeln sträcker sig Lofotenöarna ut i norska havets stormiga vatten. Som besökare blir man helt tagen av de ståtliga bergen, djupa fjordarna och ett fantastiskt djurliv. Ombord njuter vi av det vackra landskapet innan vi når Svolvaer, Lofotens huvudort. Kort busstur till idylliska Kabelvåg och charmiga Nyvågar Rorbuhotel där vi ska bo i två nätter.

Dag 5: Dagen startar vi med fjordyoga på bryggan nedanför vårt hotell. Vi njuter av utsikten och den som vill kan ta ett uppfriskande dopp i fjorden. Sedan nya äventyr, nämligen havsörnssafari med ribbåtar till Trollfjorden. Här finns ett stort bestånd av havsörn, världens fjärde största örn med ett vingspann på upp emot 3 meter och en vikt på nästan 7 kg. Vi kommer att få se det mäktiga rovdjuret på nära håll rakt ovanför oss när guiden matar dem. En garanterat minnesvärd upplevelse! Eftermiddagen och kvällen på egen hand eller i sällskap med Peter Wik och Åsa Lundegård.

Dag 6: Vi utforska omgivningen. Kanske en shoppingtur till Svolvaer eller en stunds njutning i bubbelpoolen och se sig mätt på den fantastiska naturen. På eftermiddagen är det dags för avfärd från Kabelvåg. Vi tar snabbåten från Svolvaer till Bodö för att sedan flyga hem via Oslo till Stockholm med ankomst strax före midnatt.

BILD Norge

BILD Åsa Lundegård
ÅSA LUNDEGÅRD

BILD Peter Wik (1)

Foto: Susanne Lundbäck, susanne@sulufoto.se mobil: 070-7570448

PETER WIK