Skidor och vintermys i Sälen 16 - 20 januari 2022!

En riktigt mysig tjejresa med fina skidturer, sprakande brasor, våfflor med grädde och prat om livets glädjeämnen! Vi lär oss grunderna och förbättrar vår skidteknik med hjälp av Vasaloppscoachen Mattias Svahn, känd från Vinterstudion och Go’kväll. Vi bor på charmiga Gammelgården, Sälens mest stämningsfulla hotell för gourmanden och naturälskaren. Ett boende med otroligt mysig atmosfär. Kort sagt blir det härliga dagar med skidåkning, nya vänner och harmoni i själen! Missa inte vinterns höjdpunkt i fjällen med oss på M-Magasin!

 

 

Dag 1

Vi möts på eftermiddagen i Sälen där vi samlas runt brasan utanför Gammelgården och njuter av varm glühwein. Sedan middag tillsammans på Gammelgårdens Restaurang som är en omtalad klassiker med lokalproducerad mat.

Foto: M-magasin

Dag 2

Efter en fantastisk frukostbuffé träffar vi vår skidcoach Mattias Svahn. Han lär oss först grunderna och sedan mer teknik. Allt anpassat efter våra individuella nivåer. Så under våra tre förmiddagar lär vi oss helt enkelt att åka som proffs! På eftermiddagarna ger vi oss ut själva i spåret, kanske med ett matsäckspaket att avnjuta på fjället! Musklerna mjukar vi upp i bastun innan kvällens middag på Jack’s BBQ Schack, Sälens bästa BBQ! Efter en heldag ute i friska luften somnar vi gott!

 

Foto: M-magasin

Dag 3

Efter frukost är det återigen dags att träffa vår skidcoach Mattias Svahn. Vi lär oss hur vi säkert och glädjefyllt susar fram i skidspåren. Kanske ett stopp vid våffelstugan på eftermiddagen? Om du vill ha en paus i skidåkningen kan en tur med hundspann rekommenderas! Efter en skön stund i bastun gör vi oss redo för kvällens middag på Gammelgården.

 

Foto: M-magasin

Dag 4

Idag träffar vi Mattias Svahn. Han ger oss en lektion i skidteknik och tipsar också om vilka skidor, pjäxor, stavar och kläder vi ska ha för att göra skidåkningen både lättare och roligare. På eftermiddagen åker vi skidor med efterföljande bastu och afterski. På kvällen promenerar vi till ”Högis” för avskedsmiddag på den asiatiska restaurangen Shifudo, en av landets bästa sushirestauranger!

Foto: M-magasin

Dag 5

Vi njuter av den goda frukostbuffén på Gammelgården innan det är dags att checka ut. Den som vill kan förstås ta en skidtur i spåret innan hemfärd.

 

Foto: M-magasin
Foto: M-magasin
Foto: M-magasin
Foto: M-magasin

Aktuellt just nu