Svalbard om våren är mer än en resa. Det är en insikt om vår jords skönhet, och skörhet. Ett äventyr att minnas hela livet. Här berättar M:s chefredaktör Åsa Lundegård om en dag ut ombord:

Datum: 21–29 maj 2019
Pris prenumeranter: från 35 900 kr per person.
Pris övriga från 36 900 kr per person.
Priserna med del i trippelhytt.
 

BOKA HÄR

Jag vaggas tidigt till sömns! Tänk att få vara med om ett sånt äventyr!

7:00 Vi väcks av expeditionsledarens röst i högtalaren som välkomnar till frukost, och berättar om förmiddagens planer. Stor frukost i matsalen där vi blir ompysslade av den underbara personalen. Efter frukost får vi mer information om vilken tid zodiacerna, gummibåtarna, ska avgå. Vi byter om, tar på oss flytvästar, och står sedan fint i kö för att hoppa på gummibåtarna, tillsammans med våra guider.

Förmiddag: Vi ger oss ut på en tur i den arktiska vildmarken. Vissa dagar går vi iland, andra dagar färdas vi långt in i glaciärerna och i islandskapet för att komma nära fåglar, säl, eller isbjörn. Det är tryggt och säkert, vi reser med de proffsiga guiderna, som kan allt om just den här platsen.

Lunch: Tillbaka ombord på båten, hinner vi till hytten, och trär av oss några av de lager kläder som krävs för en dag på Ishavet. Det serveras buffé till lunch, med ett stort antal rätter att välja på. Efter lunch vilar några av oss, andra tar en kaffe och småpratar i Panoramaloungen, vår samlingsplats.

Eftermiddag: Ny expedition med zodiacerna, och nya äventyr. Vi tröttnar aldrig, och det går inte att se sig mätt på naturen, det är som att befinna sig mitt i en film! Sen eftermiddag är vi åter ombord på båten, vårt moderskepp som är vårt hem under de här dagarna.

Middagen serveras i matsalen, med 10–12 rätter från en à la carte-meny att välja bland. Senare under kvällen erbjuds vi föreläsningar i loungen, eller så ser vi en film ihop. Vi spanar med våra kikare. Solen skiner. Det blir aldrig mörkt den här årstiden.

Jag vaggas tidigt till sömns, för att vakna upp ännu en morgon, och nyper mig i armen för att förstå att jag får vara med om det här!

En resa till Svalbard är ett minne för livet!