Datum: 7-11 maj 2019

Pris:
Prenumerantpris 17.990kr (ordinarie pris 18.490kr) för del i dubbelrum.

 

LÄS MER & BOKA HÄR

Följ med Allt om Trädgård till vackra, trädgårdstäta Cornwall i sydvästra England. Upplev omtalade trädgårdar som Eden Project och Lost Gardens of Heligan, såväl som privata pärlor och mysiga småstäder.

Svensk guide är populära Tina Engström, sedan många år bosatt i Storbritannien.


Program i korthet

Dag 1.
WEST GREENHOUSEGARDEN – STOURHEAD GARDEN
Ankomst till London där vår svensktalande guide Tina Engström möter. Vi intar en tidig afternoon tea i ett vackert växthus på West Green House Garden, en av Englands finaste herrgårdsträdgårdar. Under eftermiddagen stannar vi till vid Stourhead Garden, ett enastående exempel på engelsk landskapsarkitektur, med vackra scenerier i typisk 1700-talsstil.

Vi reser vidare mot det vackra, kuperade Cornwall i sydvästra England – trädgårdsälskarens paradis. Här finns allt från små charmiga trädgårdar till stora välkända. För flera hundra år sedan hämtade fröjägare exotiska växter från världens alla hörn, som visade sig trivas bra i det subtropiska klimatet, som påverkas av Golfströmmen. Med sina vackra stränder och charmiga byar är Cornwall idag ett av Storbritanniens mest populära semestermål. Vi bor i Porth, strax utanför den charmiga staden Newquay.

Middag på hotellet.

Dag 2.
EDEN PROJECT – HELIGAN

Tidigt förmiddagsbesök på Eden Project. De enorma växthusen
ligger i ett gammalt dagbrott där man tidigare hämtade porslinslera. De gigantiska ”bubblorna” innehåller växter från jordens alla hörn, indelade i olika användningsområden. Om tid finns besöker vi Lanhydrock House and Garden, ett magnifikt viktorianskt hus med trädgård och parklandskap. Under eftermiddagen besöker vi The Lost Gardens of Heligan. De ”förlorade trädgårdarna” i Heligan hade legat bortglömda i nästan 80 år när restaureringen inleddes 1991. Idag innehåller området, på 32 hektar, bland annat en märklig grönsaks-
trädgård med melonhus, en italiensk trädgård och en subtropisk djungel. Middag på hotellet.

Dag 3.
TREBAH GARDENS – BARBARA HEPWORTH SCULPTURE GARDEN – BOSVIGO GARDEN

Dagens första besök blir Trebah Gardens, en subtropisk trädgård med fantastiskt läge vid kusten, med vattenfall som rinner ut på stranden. Här finner man 100-åriga rododendron, magnolior och kamelior. Stopp i konstnärliga St. Ives, med tid för lunch på egen hand. Här finner man bland annat Tate museum. På eftermiddagen besöker vi Barbara Hepworth Sculpture Garden, och därefter Bosvigo Garden and House där vi bjuds på kaffe/te och kaka.

Middag på hotellet.

Dag 4.
THE GARDEN HOUSE – TINTINHULL GARDEN

Tidig utcheckning och avresa från hotellet efter frukost. Första
besöket blir The Garden House, som skapades efter andra världskriget av växtsamlaren Lionel Fortescue. En av trädgårdens höjdpunkter är den muromgärdade trädgården i anslutning till ruinerna av en gammal prästgård.

Publunch i staden Princetown. Under eftermiddagen besöker vi
Tintinhull Garden, en lugn och avkopplande trädgård som ligger i grevskapet Somerset. Här finner man bland annat en köksträdgård och en fruktlund. Sen ankomst till vårt hotell i Salisbury. Middag på hotellet.

Dag 5.
SALISBURY CATHEDRAL – MOMPESSON HOUSE – HEMRESA

Efter frukost och utcheckning besöker vi berömda Salisbury
Cathedral, som är den högsta domkyrkan i England. Här finns ett exemplar av Magna Carta. Vi besöker sedan Mompesson House, ett klassiskt ”town house” från 1700-talet där flera scener i filmen Förnuft och Känsla (1995) är inspelade. Lunch på egen hand.

Därefter beger vi oss mot flygplatsen för hemresa.

NUVARANDE SLUTSÅLD! Trädgårdsresa till Cornwall med Allt om Trädgård
7-11 maj 2019
NÄSTA Sköna hems Grundkurs de luxe
10-12 maj 2019