NYHET! Res med oss och Peter Wik till vikingarnas och magins natursköna ö – Island!

Datum:
26-30 maj 2021, BOKA HÄR

Pris per person (del i dubbelrum):
20 995 kr för prenumeranter
22 995 kr för icke-prenumeranter

Ingår i priset:
Klimatkompenserat flyg t/r
Fyra nätter på Skuggi Hotel inkl frukost
Transfers, utflykter och entréer enligt program
Fyra frukostar, tre luncher och två middagar exkl dryck
Peter Wik och en representant från M-magasin med på hela resan
Engelsktalande guide med på Island

Vill du veta mer om resan ring Relasian på telefon 0720- 44 15 53. 

Redan när vi kliver av planet kan man känna den magiska energin som skapar nyfikenhet. Island bjuder på vidunderliga vyer, lavabeklädd natur, grönska, vattenfall och brusande hav. Vikingarnas kraft känns fortfarande stark!

Peter Wik tillsammans med vår lokala Islandsguide tar oss med till några av de mest populära sevärdheter såsom Geysir, Thingvellir nationalpark och vattenfallet Gullfoss. Vi ska också åkta ut på valskådning och gå på en vandring i det mäktiga landskapet. Givetvis besöker vi den världsberömda Blå Lagunen där vi ska njuta av ett bad i det ångande mineralrika vattnet! Och som vanligt följer en representant från M-magasin med på resan.

DAG 1 Avresa från Stockholm till Reykjavik där vi blir mötta av vår guide. Efter lunch gör vi en stadsrundtur. Sedan åker vi till världsberömda Blå Lagunen där vi ska njuta av ett bad i det naturliga, varma och mineralrika vattnet. De sköna baden gör oss gott både för kropp och själ! Dagen avslutar vi med en god middag på Lava Restaurant med utsikt över lavalandskapet!

DAG 2 Heldagsutflykt längs klassiska Gyllene Cirkeln. Vi börjar med mäktiga vattenfallet Gullfoss även kallat ”gyllene vattenfallet”, ett av Islands vackraste vattenfall. Vidare till det geotermiska Geysir-området med alla varma källor och Strokkur, öns mest aktiva gejser med utbrott var femte minut med en kraftig vattenkaskad rakt upp mot skyn. Vidare till nationalparken Thingvellir, ett av Unesco’s världsarv. Kvällen på egen hand, eller med Peter Wik och M-magasins representant för middag på någon av Reykjaviks många fina restauranger.

DAG 3 Valskådningstur. Bara en kort båttur ut från Reykjaviks hamn lever delfiner, vikvalar, knölvalar och tumlare. Har vi extra tur träffar vi på blåvalen, världens största djur. Vår har egen naturguiden med oss ombord. På eftermiddagen blir det Perlan Museum med sin spektakulära glaciärutställning. Även ikväll upptäcker man Reykjavik på egen hand eller i sällskap med Peter Wik och M-magasins representant.

DAG 4 Turen går till Borgarfjordur och Reykholt, en viktig historiska plats som dessutom är hem till den kända författaren Snorre Sturlasson. Här ligger Snorralaug, en antik geotermisk uppvärmd pool bevarad från Medeltiden. Efter lunch går vi ut på en naturskön vandringstur på cirka två timmar. Självklart med egen vandringsguide. Efter vandringen njuter vi av ännu en härlig badupplevelse, nu på Krauma, Europas mest kraftfulla varma källa. Åter hotellet för att byta om inför kvällens gemensamma avskedsmiddag.

DAG 5 Dagen på egen hand eller med Peter Wik och M-magasins representant. Ett besök i Hallgrimskyrkan, Nationalmuseet eller Laugardalur med sin botaniska trädgård att strosa i. Den shoppingintresserade blir inte besviken eftersom Reykjavik är fullt av många trevliga butiker. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för hemfärd till Stockholm.

BILD Peter Wik

Foto: Susanne Lundbäck, susanne@sulufoto.se mobil: 070-7570448

Blå lagunen med sina varma bad
Islands vackra natur
Islandshästar
Reykjavik
Shopping stickade tröjor
Strokkur, öns mest aktiva gejser

Elding Whale Watching from Reykjavik Iceland

Foto: Megan Whittaker

Gullfoss, det gyllene vattenfallet