Cykla och träna i natursköna La Pared 8-15 april 2022

NYHET! Välkommen på en fartfylld och samtidigt meditativ resa till La Pared på Fuerteventura. Här finns allt för en aktiv semester – yoga, box, vandra, cykla eller varför inte testa surfing för första gången?

La Pared - powered by Playitas på Fuerteventura är platsen för dig som gillar aktiv semester och samtidigt vill ha en lugn och rofylld träningsvecka vid havet. 

Hotellet har ett unikt avskilt och rofyllt läge på Fuerteventuras västkust i den lilla byn La Pared, ca 6 kilometer nordväst om Costa Calma. La Pared ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfning.

Omgivningarna är perfekta för vandring, yoga, och cykling och på hotellet finns flera utrymmen för olika aktiviteter att välja på.

Med på resan är Christer Skog, världsrekordhållare på cykel genom Europa, som har hand om landsvägscyklingen. Du kan också träningsdansa med Kristjan Lootus, känd från Let´s Dance. Vi kommer även att köra tuffare konditions- och fyspass, med legendariska fd. landslagskanotisten Susanne Gunnarsson och känna på fighting spirit med personliga tränaren, instruktören och coachen Madelinn Fernandez. Du får förstås även lyssna till inspirerande föreläsningar av våra fantastiska instruktörer.


Foto: Jesper Andersson

Ledarna på resan

Susanne Gunnarsson är flerfaldig VM- och OS-medaljör i kanot. Hon tävlade både på kort och lång distans och är den enda i Sverige som tagit medalj i båda grenarna inom kanot. Susanne har varit med tv-produktioner som Det största äventyret, Superstars, Mästarnas mästare och Fångarna på Fortet.

 

 

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA, Team Exspirit i Wisma Ski Classics och Sveriges Paralympiska skidlandslag. I dagsläget tränar han Saudiarabien. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning.

 

Kristjan Lootus som var proffsdansare inom Ballroom Dancing, upptäckte i tidig ålder att hans stora passion var dans. Han har arbetat som koreograf, artist och ledare för sin showgrupp i Estland innan hans karriär tog fart i USA och sedan i Sverige där han har synts i de flesta forum som har med dans att göra, bland annat i Melodifestivalen där han dansat i flera nummer. Under sju år medverkade han i svenska Let´s Dance där han gjorde stor succé.  2011 vann han hela tävlingen tillsammans med sångerskan Jessica Andersson. 

 

Madelinn Fernandez driver företaget FightingSpirit som instruktör och personlig tränare/coach. Hon är en av Sveriges fyra Nike Master Trainers och även delägare i det egna träningskonceptet TAUFF Training. Madelinn har tävlat på SM nivå i Taekwondo men har också bland annat kört kick boxning, thai boxning, kung fu, brasiliansk jujutsu, capoeira och karate. De senaste åren har hon fastnat extra för CrossFit som hon också tävlar i. Madelinn garanterar er att ni som följer med på denna helg får känna på vad fightingspirit är, på riktigt!

 

Fler instruktörer tillkommer.

 

Boendet

La Pared powered by Playitas är ett sport- och surfhotell beläget på sydvästra kusten av Fuerteventura och 6km från byn La Pared. 

Hotellet ligger ungefär 400 meter till sandstranden La Pared som är internationellt känt för det perfekta stället för dem som gillar vattensporter. Det är inte för inte det brukar kallas för Europas Hawaii.

Här kan du prova på flera olika vattensporter som t.ex kitesurfing, SUP, vindsurfing och tennis, fotboll och basket. Det finns även möjlighet att prova på mountainbiking, landsvägscykel, köra 4-hjulingar och Segways. 

På hotellet finns det ett gym med en fin utsikt över det bergiga lavalandskapet med stora panoramafönster. På hotellområdet finns det en mellanstor pool där det även brukar arrangeras mysiga chillout-kvällar. Och intill poolen finner du en poolbar och restaurang som serverar enklare grillmat. Annars har hotellet restaurang och en bufférestaurang. 

La Pared erbjuder så långt det går lokala och ekologiska produkter i sin matlagning och har även en egen ECO-garden. 

Efter en dag med träningar finns det möjlighet att koppla av i bastun eller i den uppvärmda jacuzzin. Dessutom möjlighet för att boka massage eller fysioterapi.

 

Foto: Jesper Andersson / Jesper Andersson

 

Vem kan följa med på resan?

Resan passar för alla, oavsett vilken nivå du ligger på i din träning. För dig som är sugen på att resa ensam – GÖR DET! Vi lovar att du kommer att hitta massor av nya vänner på resan. Det går även bra att dela rum med annan resenär av samma kön, så slipper du betala för enkelrum.

Program

Programmet kommer att presenteras här inom kort.

Aktuellt just nu