Följ med Sara Eriksson, Freddie Nyholm och Pamela Andersson med flera till Egypten.
Följ med Sara Eriksson, Freddie Nyholm och Pamela Andersson med flera till Egypten. Foto: ToppHälsa

Följ med oss till underbara Egypten 15-22 mars 2022!

Missa inte chansen att åka med till Afrikas största sport- och träningshotell. Här får du jobba med både musklerna och hjärnan och utmana dig i allt ifrån bootcamp, dans, yoga och moveoo till att lära dig crawla i den olympiska bassängen. Såklart med några av Sveriges bästa instruktörer!
Pamela Andersson

Egypten och Hurghada tog tränings-Sverige med storm innan pandemin och är nu tillbaka i ny skepnad som sport- och träningsparadis! Nu gör vi om denna succéresa med ToppHälsa och hälsar gamla och nya deltagare välkomna till en exklusiv och fullspäckad träningsvecka på Afrikas största sporthotell Aqua Vista – Powered by Playitas i Hurghada.

Hotellet ligger i direkt anslutning till Röda havets kristallklara vatten. Det finns även sex pooler varav en av poolerna är belägen på taket i Red Sky Bar med en vacker utsikt över havet. Under träningsveckan i Egypten kommer du få dansa ute i det fria med underbara Freddie Nyholm och hittar glädjen med rörelse, fyspass och bootcamp med Sara Eriksson. José Nunez är på plats och kör sitt populära koncept Moveoo där du får utmana kroppen på ett helt nytt sätt. Vi har även en simcoach på plats så att både nybörjare och mera erfarna simmare får lära sig från grunden eller utveckla sin crawlteknik i den olympiska 50-metersbassängen. Vår yogainstruktör Lena Järpsten får dig att börja och avsluta dagarna på bästa sätt medan Topphälsas Pamela Andersson leder powerwalk och inspirerar dig med sin gripande föreläsning. Allt är möjligt!

Foto: ToppHälsa

Här finns också både tennis- och padelbanor och vi har flera turer med landsvägscykel där både nybörjare och etablerade cyklister kan hänga med. Dessutom får du förstås inte missa både stranden eller att njuta i solen vid någon av de vackra poolerna!

OBS Fler instruktörer tillkommer.

Mer om träningen på hotellet

Foto: Pamela Andersson / ToppHälsa

På Aqua Vista – powered by Playitas finner du Afrikas största och mest kompletta sporthotell med tillhörande hotellgym och ett stort utbud av sportfaciliteter för både proffs och vardagsmotionärer. I området vi kallar Sport Zone ligger flera av hotellets sportfaciliteter samlade, som exempelvis gym, olympisk 50-meterspool, WOD-box, sprintbana och gruppträningsplattform, inomhusstudio, bastu och isbad.

För simmare (både motionssimmare, proffssimmare och triathleter av alla dess slag) finns en olympisk 50-meterspool, som är uppvärmd året runt och följer standard för olympisk träningsnivå. Det imponerande inomhusgymmet är över 600 kvadratmeter stort och utrustat med nya maskiner för både styrka och kondition. 

Hotellet har två tennisbanor med hardcourt och vill du spela trendsporten padeltennis finns tre padeltennisbanor. Hotellet erbjuder även beach volleyboll och boule. Vill du spela pingis finns det vid grannhotellet Aqua Blu.

Mer om poolområdet och stranden

Foto: ToppHälsa

På Aqua Vista – powered by Playitas finns sex pooler inklusive en barnpool. En av poolerna, som även har en massagebadsektion, är belägen på taket i Red Sky Bar med en vacker utsikt över havet. Denna pool är endast till för vuxna gäster. Hotellets gäster kan även använda poolerna på grannhotellen Aqua Blu och Albatros Aqua Park som ligger i direkt anslutning till hotellet (ca två minuters promenad bort). Där hittar du vattenlandet med 9 vattenrutschkanor för vuxna och 16 vattenrutschkanor för barn, som ligger på olika delar av vattenlandet. Även det klassiska sol och badhänget vid havet ligger nära till hands, då det bara är en kort promenad ner till stranden där det finns en skön vik med vågbrytare. Transport till och från stranden erbjuds också. Vid stranden finns även olika vattensporter mot avgift. Gratis solstolar och parasoller vid poolen och stranden. Handduksservice.

Mer om våra ledare under veckan

José Nuñez är grundare till konceptet Moveoo, och driver och utvecklar nya moveoo-instruktörer över hela landet. Han är också PT, och föreläsare och är ofta med på ToppHälsas resor. José har sin idrottsliga bakgrund i basket och boxning, och drivs av att utmana den traditionella träningen med nya tankar och möjligheter.

Lena Järpsten har över 15-års erfarenhet av gruppträning inom både cykel, aerobics, styrketräning och yoga och är certifierad inom Yoga Alliance. Lena håller dessutom utbildningar för ledare, företag och myndigheter. Hon har haft Indien som ett andra hem under många år där hon fördjupat sig i sambandet mellan rörelse, kroppen och vår förmåga att uppleva glädje och välbefinnande.

Freddie Nyholm är en av grundarna till dansskolan Edge Dance Studio i Uppsala och varit med ToppHälsa på träningsresor i många år. Han håller även träningsklasser på Sats i Stockholm och jobbar med mediaproduktion.

Sara Eriksson är yogaläraren, pt:n och träningsinstruktören som sprider härlig energi på sina pass. Med Sara får du utmana dig i högintensiva intervallpass, ta fram tävlingsskallen och din teamspirit på bootcamp, dansa dig lycklig, svettas under vattengympan, bygga starka mag- och ryggmuskler under core-träningen och träna på att vara här och nu under både stillsamma och flödande yogaklasser. Det gemensamma för alla klasser är att Sara kommer att utmana dig och du kommer att få skratta - helt enkelt för att det du tycker är roligt vill du göra mer av! Saras hemma är Östersund och där driver hon företaget Stark med Sara, men sedan flera år tillbaka har hon hela världen som arbetsplats. Att få möta människor på träningsresor runt om i världen är bland det bästa hon vet! 

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Efter veckan kommer ni ha blivit boostade med Pamelas härliga skratt, glädje och positiva närvaro som smittar av sig och inspirerar alla omkring henne. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb och älskar idrott!

Sara Eriksson och Pamela Andersson efter ett träningspass i solen! Foto: ToppHälsa