Förändra ditt liv med M-magasin i vackra Tällberg den 5–10 sep 2021!

Det har varit en jobbig tid för oss alla – men då kanske det är dags nu. För första gången kan du som vill göra en hållbar livsstilsförändring, få chansen till några dagar som kan förändra ditt liv på riktigt. Bättre än PT – följ med på en exklusiv träningsresa till Tällberg. Förändra ditt liv med individuellt anpassade träningspass, kost- och livsråd.

Under sex dagar i Tällberg får du professionell ledning att kickstarta och förändra ditt liv på det sätt du alltid drömt om. På vår hälsovecka arbetar du i grupp, men ändå helt individuellt i en liten personlig grupp och med de bästa instruktörerna i träning och mat som finns i Sverige. Du får hjälp att hitta rätt träning och kost genom personliga analyser där du får verktyg att uppnå ditt mål.

Under veckan kommer du att träna efter dina egna förutsättningar under ledning av Christer Skog, nybliven världsrekordhållare av 10 Vasalopp på 10 dagar, expert på individuellt anpassad träning på elit- och motionsnivå samt världsrekordhållare på cykel genom Europa. Christer kommer börja låta dig göra ett syre- och laktattest (värde 1800 kr) för en analys av din nuvarande hälsa och kondition. Baserat på det får du sedan ett personligt träningsprogram för hela veckan och framåt.

Du kommer också att få höra och träffa dietisten och IBS-experten från tv, Sofia Antonsson, som både föreläser och ger dig personliga kostråd och program helt beroende på vad du vill uppnå med din kost. Sofia är grundaren bakom FODMAP 2009 och är expert på maghälsa.

Personliga tränaren Rebecca Ekström kommer att guida dig i Soma Move men också den lugnare och meditativa Soma Mind och Free Power.

Journalisten, författaren och föreläsaren Pamela Andersson finns också på plats i några dagar och bjuder bland annat på sin gripande föreläsning.

Vem kan delta?

Innan du kommer till Tällberg får du ett formulär där du skriver ner din fysiska status och vad du vill uppnå för förändring. Kanske vill du bli starkare eller uthålligare?

Kanske vill du gå ner eller upp i vikt? Minska stressnivån? Du bestämmer.

Det här är en unik möjlighet att verkligen förändra ditt liv. Vi tar bara emot en liten grupp, så tveka inte att boka upp din plats snabbt.

VÅRA LEDARE:

Foto: Magnus Osth

Christer Skog är nybliven världsrekordhållare på tio Vasalopp på tio dagar och är f d förbundskapten för både svenska längdskidlandslaget för herrar och för parasportlandslaget på skidor. Han har dessutom tränat landslagen i Storbritannien, Australien och USA. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa (från Uralbergen I Ryssland till Cabo da Roca, Portugal på 29 dagar). Han har även forskat på träning och är expert på överträning och höghöjdsträning.

På Hälsoveckan kommer att han utföra både syreupptagning- och laktattester.

Hur kommer testerna att gå till, Christer?

– På syreupptagningstestet kommer individen att gå eller springa på ett löpband där jag successivt ökar hastigheten till dess att personen når cirka 90 procent av sin maxhastighet. Utifrån hjärtfrekvensen beräknas syreupptaget som ligger till grund för det personliga träningsprogrammet för varje individ.

Sofia Antonsson är legitimerad dietist och en av Sveriges främsta experter på problemmagar och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Hon är utbildad på Kings College i London och driver egna företaget Belly Balance som hjälper människor med magproblem och IBS. Sofia arbetar med behandlingen FODMAP och har genom åren framgångsrikt behandlat tusentals människor med magproblem i kombination med stresshantering. Dessutom har Sofia skrivit flera böcker, bland annat Lugn mage med grön mat: för dig med IBS och Magkänsla, Handboken för dig med orolig mage och IBS.

På Hälsoveckan kommer Sofia att hjälpa dig med personliga råd för din hälsa och du får också en personlig matplan.

Hur kommer det att fungera, Sofia?

– Deltagarna får några veckor före hälsoveckan ett formulär där de ska beskriva sina matdagar och fundera ordentligt över sina matvanor och maila in detta till mig före veckan. På det sättet kan jag lära känna deltagarna redan innan vi ses och jag har ett hum om deras kostschema och vad de vill uppnå redan när vi sätter oss ner och planerar deras nya kostliv!

Rebecca Ekström är utbildad och certifierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinspiratör. Under helgen kommer hon att motivera och inspirera dig med sina härliga pass;, Soma Mind, Soma Move och Freepower. I hennes pass utmanar du din rörlighet, balans, spänst och kroppskontroll.

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och sin födelseort Hudiksvall och och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb.

Alla som bokar får en egen FitBit klocka, värde 999 kronor.

Om boendet och Tällberg:

Villa Långbers ligger på toppen av Tällberg med milsvid utsikt över Siljan. Det är lika vackert som i sommargrönska som i gnistrande vit snö. Det är ett Svanenmärkt hotell som bjuder på fantastisk smak och dryckesupplevelse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer