Förändra ditt liv på en vecka i Tällberg! 26/9-2/10 2021

Bättre än PT – följ med på en exklusiv träningsresa till Tällberg. Förändra ditt liv med individuellt anpassade träningspass, kost- och livsråd.

En av våra populäraste resor är tillbaka i höst. Du som vill göra en hållbar livsstilsförändring – här har du chansen!

Under en vecka i Tällberg får du professionell ledning att kickstarta och förändra ditt liv på riktigt. På Hälsoveckan arbetar du i grupp, men ändå helt individuellt. Du får hjälp att hitta rätt träning och kost genom personliga analyser där du får verktyg att uppnå ditt mål.

Under veckan kommer du att träna efter dina egna förutsättningar under ledning av nuvarande världsrekordhållaren på cykel och världsrekordhållaren på tio Vasalopp i rad, Christer Skog, expert på individuellt anpassad träning på elit- och motionsnivå. Du kommer att få börja med att göra ett syre- och laktattest (värde 1800 kr) för en analys av din nuvarande hälsa och kondition och sedan få ett personligt träningsprogram för hela veckan och framåt.

Du kommer också att få höra och träffa dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson, som både föreläser och ger dig personliga kostråd och program helt beroende på vad du vill uppnå med din kost. Sofia är grundaren bakom FODMAP 2009 och är expert på maghälsa.

Personliga tränaren Rebecca Ekström kommer tillsammans med Christer att stå för träningen. Rebecca kommer bland annat guida dig i Soma Move men också den lugnare och meditativa Soma Mind och Free Power. Det blir också intervallträning, vandring och löpning i bassäng bland annat.

Dessutom får du en träningsklocka från Fitbit (värde 999 kr) där du kan analysera och mäta sömn och vilopuls under veckan och efteråt. En representant från Fitbit kommer också att finnas på plats för att gå igenom klockan.

ToppHälsas Pamela Andersson finns också på plats i några dagar.

* Resan arrangeras av, och din bokning av resan kommer att ske direkt med Villa Långbers.

Vem kan delta?

Innan du kommer till Tällberg får du ett formulär där du skriver ner din fysiska status och vad du vill uppnå för förändring. Kanske vill du bli starkare eller uthålligare?

Kanske vill du gå ner eller upp i vikt? Minska stressnivån? Du bestämmer.

Det här är en unik möjlighet att verkligen förändra ditt liv. Vi tar bara emot en liten grupp, så tveka inte att boka upp din plats snabbt.

 

Här är schemat för veckan:

Om boendet och Tällberg:

Villa Långbers ligger på toppen av Tällberg med milsvid utsikt över Siljan. Det är lika vackert som i sommargrönska som i gnistrande vit snö. Det är ett Svanenmärkt hotell som bjuder på fantastisk smak och dryckesupplevelse.

Vi följer med på hälsoresan:

Christer Skog är fd förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar och tidigare förbundskapten för parasportlandslaget på

skidor. Han är också den förbundskapten i världen som haft flest

längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien,

Sverige, Australien och USA. I våras slog han dessutom världsrekord på att åka tio Vasalopp i rad tillsammans med Måns Möller. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa (från Uralbergen I Ryssland till Cabo da Roca, Portugal på 29 dagar) och leder ToppHälsas pass på landsvägscykel på träningsresorna och ansvarar för våra skidläger vintertid. Han har även forskat på träning och är expert på överträning och höghöjdsträning.

På Hälsoresan kommer att han utföra både syreupptagning- och laktattester.

Hur kommer testerna att gå till, Christer?

– På syreupptagningstestet kommer individen att gå eller

springa på ett löpband där jag successivt ökar hastigheten till

dess att personen når cirka 90 procent av sin maxhastighet.

Utifrån hjärtfrekvensen beräknas syreupptaget som ligger

till grund för det personliga träningsprogrammet för varje

individ.

– Laktattestet genomförst på ett liknande sätt med skillnaden

att jag var tredje minut kommer att ta ett kapillärt blodprov i

fingret, och utifrån detta se varje individs optimala

fettförbränningspulszoner.

Sofia Antonsson är legitimerad dietist och en av Sveriges främsta expert på problemmagar och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Hon är utbildad på Kings College i London och driver egna företaget Belly Balance som hjälper människor med magproblem och IBS. Sofia arbetar med behandlingen FODMAP och har genom åren framgångsrikt behandlat tusentals människor med magproblem i kombination med stresshantering. Hon har skrivit flera böcker, bland annat Lugn mage med grön mat: för dig med IBS och Magkänsla: Handboken för dig med orolig mage och IBS.

På Hälsoresan kommer Sofia att hjälpa dig med personliga råd för din hälsa och du får också en personlig matplan.

Hur kommer det att fungera, Sofia?

– Deltagarna får några veckor innan hälsoveckan ett formulär

där de ska beskriva sina matdagar och även fundera

ordentligt över sina matvanor och maila in detta till mig

innan resan. På det sättet kan jag lära känna deltagarna

redan innan vi ses och jag har ett hum om deras kostschema

och vad de vill uppnå redan när vi sätter oss ner och

planerar deras nya kostliv!

Rebecca Ekström är utbildad och certifierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinspiratör. Under helgen kommer hon att motivera och inspirera dig med sina härliga pass Soma Mind, Soma Move och Freepower. I hennes pass utmanar du din rörlighet, balans, spänst och kroppskontroll.

 

Foto: Anton Ryvang

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer