Foto: Mostphotos/Villa Långbers

Längdnjut i vackra Tällberg 4-6 februari 2022

Ur spår! Följ med oss till fantastiska Tällberg och lär dig grunderna eller mera teknik på vår populära skidhelg i februari. Siktar du på att köra något av vasaloppen är det ett perfekt tillfälle att gnugga lite extra innan loppen drar igång.
Pamela Andersson

Vi bor på Villa Långbers, högst upp i Tällberg med en härlig utsikt över Siljan. Hotellet är känt för sin goda mat och mysiga atmosfär. Här blir det ett fullspäckat schema, och det finns flera spår att välja på i närheten beroende på snötillgång.

Foto: Mostphotos/Villa Långbers

ToppHälsas skidläger är anpassade för att alla ska kunna vara med. Vi har flera instruktörer på plats med före detta förbundskaptenen för Svenska skidlandslaget, Christer Skog i spetsen. På plats delar vi in deltagarna i flera olika grupper, du väljer själv på vilken nivå du vill köra. 

Du får också lära dig hur du ska valla skidorna så att du får både glid och fäste. 

Siktar du på att köra något av vasaloppen är den här helgen ett perfekt tillfälle att gnugga lite extra innan loppen drar i gång!

Foto: Privat

 

Schemat för helgen

Fredag 4 februari

18.00 –18.40 ToppHälsa hälsar välkommen, samt kort grundläggande genomgång av vallning och utrustning av Christer Skog. 

OBS! För dig som vill ha hjälp att få skidorna vallade lämnar in dem under fredagens samling så vallas skidorna innan helgens pass för 300 kr/paret.

19.00 Gemensam middag i restaurangen.

20.15 Föreläsning Christer Skog, fd förbundskapten för Svenska skidlandslaget. ”Träna för att orka träna”.

Lördag 5 februari

07.00 Frukosten öppnar.

09.00 - 11.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfaren. Fokus på diagonalteknik

12.00 - 14.00 Lunch serveras.

14.00 - 16.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfaren. Fokus på stakteknik.

16.30 – 17.30 Yoga och stretch.

19.00 Gemensam middag i restaurangen. 

Söndag 6 februari

07.00 Frukosten öppnar.

09.00 - 11.30 Långpass på skidor med ledare alternativt teknikträning (du väljer!)

12.00 - 13.30 Lunch serveras.

13.30 ToppHälsa tackar för helgen! Hemfärd.

 

Om ledarna:

Christer Skog är ansvarig för helgen. 2021 slog han världsrekord i antal Vasalopp i rad, tio stycken på tio dagar. Foto: Andersson Pamela / ToppHälsa

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA och senast lag Team Exspirit i Wisma Ski Classics och Sveriges Paralympiska skidlandslag. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning.

Tony Duberg är den cyklande läkaren som har världsrekordet på cykel över Europa tillsammans med Christer Skog och Måns Möller. Han är också en duktigt skidåkare och var bland annat med på flera av sträckorna under Christers och Måns världsrekord på Vasalopp under 2021.Tony är läkare inom allmänmedicin och utbildad inom idrottsmedicin. Han var under flera år en av tidningen ToppHälsas experter och svarade på frågor som rör sjukdomar, skador och idrottshälsa. Tony är också en gudabenådad sångare och spelar både piano och gitarr.