Foto: Mostphotos/Villa Långbers

Längdnjut i vackra Tällberg 4-6 februari 2022

Ur spår! Följ med oss till fantastiska Tällberg och lär dig grunderna eller mera teknik på vår populära skidhelg i februari. Siktar du på att köra något av vasaloppen är det ett perfekt tillfälle att gnugga lite extra innan loppen drar igång.

Vi bor på Villa Långbers, högst upp i Tällberg med en härlig utsikt över Siljan. Hotellet är känt för sin goda mat och mysiga atmosfär. Här blir det ett fullspäckat schema, och det finns flera spår att välja på i närheten beroende på snötillgång.

Foto: Mostphotos/Villa Långbers

ToppHälsas skidläger är anpassade för att alla ska kunna vara med. Vi har flera instruktörer på plats med före detta förbundskaptenen för Svenska skidlandslaget, Christer Skog i spetsen. På plats delar vi in deltagarna i flera olika grupper, du väljer själv på vilken nivå du vill köra. 

Du får också lära dig hur du ska valla skidorna så att du får både glid och fäste. 

Siktar du på att köra något av vasaloppen är den här helgen ett perfekt tillfälle att gnugga lite extra innan loppen drar i gång!

Foto: Privat

 

Om ledarna:

Christer Skog är ansvarig för helgen. 2021 slog han världsrekord i antal Vasalopp i rad, tio stycken på tio dagar. Foto: Andersson Pamela / ToppHälsa

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA och senast lag Team Exspirit i Wisma Ski Classics och Sveriges Paralympiska skidlandslag. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning.

Tony Duberg är den cyklande läkaren som har världsrekordet på cykel över Europa tillsammans med Christer Skog och Måns Möller. Han är också en duktigt skidåkare och var bland annat med på flera av sträckorna under Christers och Måns världsrekord på Vasalopp under 2021.Tony är läkare inom allmänmedicin och utbildad inom idrottsmedicin. Han var under flera år en av tidningen ToppHälsas experter och svarade på frågor som rör sjukdomar, skador och idrottshälsa. Tony är också en gudabenådad sångare och spelar både piano och gitarr.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer