Njutvandra med Amelia Adamo i Arjeplogsfjällen den 1–4 juli 2021!

NU GÖR VI ETT NYTT FÖRSÖK! Se midnattssolen, vandra, njut av underbar lokal mat och övernatta på Hornavan Hotell. Boka tåg eller flyg själv till Jörn eller Arvidsjaur. Vi hämtar! Med på hela resan finns Amelia Adamo, Lotta Byqvist och vår guide Maria Söderberg som själv är uppvuxen i Arjeplog. För dig som vill njuta av den svenska fjällvärlden. Välkommen!

Torsdag 1 juli

09.45 Ankomst med nattåg (ingår ej) till Jörn. Vår buss hämtar.

10.45 Ankomst med flyg (ingår ej) till Arvidsjaur flygplats med Nordica. Vår buss hämtar. (Sträckan mellan Jörn & flygplatsen är 82 km). Under bussturen får vi en första introduktion till Arjeplogs fjällområde med Maria Söderberg.

12.00 Incheckning Hornavan Hotell i Arjeplog. Bekväma rum och en del med utsikt över Sveriges djupaste sjö, Hornavan. Efter incheckningen äter vi en god rödinglunch i hotellets restaurang.

14.30 Vi ger oss ut på vandring. Trädgränsen passeras och vi kommer upp på berget Måffe med utsikt över fjällandskapet i Piteälvsområdet. Här serveras gott fika. Guidning av blommor och det samiska kulturlandskapet. Till startpunkten för lågfjället Måffe tar det ca 25 min med buss. Vandringen till toppen ca 1 tim.

19.30 Trerätters middag på Hornavan Hotell med lokala rätter. Vegetariskt alternativ finns. Ett glas vin alternativt alkoholfritt alternativ ingår. Relaxavdelningen står till förfogande med bubbelpool och bastu före och efter vandringen. Önskas massage (ingår ej) – boka i förväg.

22.00 För den som känner sig kvällspigg av ljusa nätter erbjuder vi en busstur till toppen av Gáldesbuovvda som ligger 800 m ö.h. Här har man en enastående utsikt över ett stort fjällandskap. Vi avslutar med ett dopp i Hornavan.

Fredag 2 juli

7.00-9.00 Frukost. Sedan yoga med Lotta Byqvist för alla som vill.

9.30 Vi åker till Båtsuoj Samecenter. Maria Söderberg berättar om Arjeplogs historia utifrån de stora sjöarna. På Båtsuoj Samecenter får vi ta del av samisk kultur, möta renar och se bosättningsplatsen. Inne i den stora kåtan vid elden berättar Lotta Svensson om livet genom tiderna. Lunch intas på plats.

14.00 Vandring upp på Veälbmábuovđđa, 710 m ö.h. med guide, 2,2 km.

17.00 Återresa till Arjeplog från startpunkten för Veälbmábuovđđa och till Hotell Hornavan.

19.30 Middag vid Hornavans strand vid de s k Åsarna som ligger 8 km utanför Arjeplog. Vi tar buss hit. Området är perfekt för en kortare vandring (vilket vi också gör i ca 45 min före middag) och ett högintressant område för fornlämningar. Relaxavdelningen står till förfogande med bubbelpool och bastu före och efter vandringen. Önskas massage (ingår ej), boka i förväg.

Lördag 3 juli

7.00-9.00 Frukost. Sedan yoga med Lotta Byqvist för alla som vill.

9.00 Nu drar vi till Polcirkelns land! Riktning mot Norge. Bussresan tar 1,5 tim & Amelia Adamo håller bl a i en quiz med frågor om norr. Vandring på kalfjället nära norska gränsen längs en led mot Jurun. Exklusiv lunch serveras på fjället över öppen eld och murikka. Sträckan kan variera: Välj mellan 6 och 12 km.

18.00 Vi åker till Vuoggatjålme (ca 20 min) och deras inbjudande restaurang vid foten av fjället och sjön.

19.00 Trerätters middag i Vuoggatjålme vid Polcirkeln. Med norrländska delikatesser.

21.30 Återresa till våra bekväma hotellrum på Hornavan Hotell.

22.30 Inte fått nog av dagen? Midnattsolen bjuder ut oss till en kort-kort vandring i närheten av hotellet med kvällsdopp.

Söndag 4 juli

7.00-9.00 Frukost. Sedan yoga med Lotta Byqvist för alla som vill.

8.30 -9.30 Guidad visning på det unika Silvermuseet, Arjeplog.

9.30 Avresa till Arvidsjaur flygplats. (för den som flyger).

10-12 Floravandring längs Vaukaleden i Arjeplog med guide. Här bjuds på kaffe & något gott över eld.

15.00 15.00 Avresa till flygplatsen i Arvidsjaur (flyg avgår kl. 16:50) och järnvägsstationen i Jörn. Tåget går kl. 19.50. För dig som vill ha några fria, egna timmar under söndagen passar det utmärkt med tågresa. Vi bistår gärna med förslag!

Välkommen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer