Boutique-hotellet Porto Plomari, precis intill Egeiska Havet, är vårt nya hotell i Grekland dit vi åker tillsammans med Apollo i maj.

NÄR: 23-30 maj, 2021.

Var: Porto Plomari, Lesvos. 

PRIS: Boka tidigt-pris 12 998 kr fram till 31 jan, därefter 13 998 kr (enkelrumstillägg 4000 kr).

Detta ingår: Flyg, mat på flyget, transfer, boende (del i dubbelrum), halvpension, alla ToppHälsas träningspass och aktiviteter.

Boka & mer info:

BOKA HÄR

 

 

På hotellets träningsplattform, med utsikt över havet, startar vi morgonen med olika former av yoga och sedan fortsätter med både Soma Move, crossfit och svettiga, sköna danspass. Grymma träningsprofilen Mia Rodhborn följer med oss liksom Let´s Dance-profilen Kristjan Lootus och yogainstruktören Annika Kvist. 

Plomari

Foto: Beatriz Jaquotot Rivera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om ledarna:

Kristjan Lootus som var proffsdansare inom Ballroom Dancing, upptäckte i tidig ålder att hans stora passion var dans. Han har arbetat som koreograf, artist och ledare för sin showgrupp i Estland innan hans karriär tog fart i USA och sedan i Sverige där han har synts i de flesta forum som har med dans att göra, bland annat i Melodifestivalen där han dansat i flera nummer. Under sju år medverkade han i svenska Let´s Dance där han gjorde stor succé.  2011 vann han hela tävlingen tillsammans med sångerskan Jessica Andersson. 

Mia Rodhborn brinner för hållbar träning, där du blir ditt bästa jag – stark inifrån och ut. Hon tränar barn, vuxna, seniorer, rehab och gruppträning i allt ifrån yoga till crossfit. Mia har en gedigen bakgrund som coach är bland annat utbildad som STAC Elittränare, Stark genom klimakteriet, Medicinsk yoga instruktör, Samtalscoach och Kommunikation och förändringsarbete. Hon kommer ursprungligen från Gotland men har bott och verkat i Stockholm 25 av 30 åren i branschen. Följ henne på Instagram: Miarodhborn

Annika Kvist är affärsutvecklare, hälsoinspiratör, yogainstruktör och författare till boken Healthy Happy Living – 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Hon kommer att dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning men också hålla fysiska yogapass och och mer lugna yinyogapass för att skapa lugn och tillit till dig själv. Alla kan självklart vara med då vi anpassar klasserna efter gruppen.

 

Om hotellet

Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari ligger precis vid Egeiska havet i utkanten av byn Plomari. På platsen där hotellet ligger idag fanns det under århundraden anrik produktion av tvål och olivolja. Resterna av de gamla fabriksbyggnaderna finns kvar och bidrar till en särskild atmosfär i det kulturskyddade området.

I hotellets mitt ligger infinitypoolen med utsikt över havet. Stränder finns på båda sidor om hotellet, en stenstrand och en blandstrand.

I restaurangen tar kärleken till den grekiska matkulturen stor plats och menyn är fylld av traditionella rätter i modern tappning. Köket bygger framförallt på lokala råvaror, i största mån ekologiska och närproducerade. Vinkällaren erbjuder såväl lokala som internationella viner, allt omsorgsfullt utvalt för att passa menyn.

Mat med lokala smaker
Hotellet har restaurang och en poolbar. På frukostbuffén samsas ett klassiskt frukostutbud med grekiska inslag som lokala ostar, grekisk yoghurt och oliver.

Mondo Meze, våra grekiska smårätter, typiska för det grekiska köket, serveras till både lunch och middag. I restaurangen erbjuds en à la carte-meny på kvällen och en gastronomisk trerättersmeny.

Hälsa och välmående

På hotellet finns ett nybyggt och välutrustat gym med panoramafönster ut mot havet. På hotellområdet finns även en bana för padeltennis. I omgivningarna finns rekommenderade löprundor och fina vandringsleder finns tillgängliga uppe i bergen. 

Plomari

Foto: Beatriz Jaquotot Rivera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plomari centrum
Hotellet ligger på gångavstånd ca 1 kilometer öster om Plomaris hamnby. Vid torget finns charmiga ouzerier, caféer och tavernor med varm grekisk atmosfär. Att Plomari är ouzons huvudstad syns främst på de fem destillerierna i byn. Granne med Porto Plomari ligger ett av dessa tillsammans med ett ouzo-museum, väl värt ett besök.

Hotellet är helt rökfritt.