Följ med oss till hänförande Cinque Terre med pastellfärgade byar på branta havsklippor. En resa med lika delar vandring och mat. Säkert får vi njuta av en espresso på en brant ovanför byarna också.

När: Den 14-18 oktober 2019.
Pris prenumerant: 20 695 kr.
Pris icke prenumerant: 21 695 kr.
Pris avser del i dubbelrum.
Boka: Ring Relasian Travel & Event 0720-44 15 53.

BOKA HÄR

Tillsammans med Calle Godani, matskribent med rötter i trakten, har Amelia Adamo skapat resan. Calle guidar oss genom det liguriska köket och kultur-landskapet. Essensen av Cinque Terre hittar vi uppe på höjden där vi vandrar genom vinodlingar på tusenåriga odlingsterrasser medan det stilla Medelhavet blänker nedanför.

Självklart ska vi också njuta av den italienska maten med kulinariska höjdpunkter likväl som av traktens mest kända vin, La Sciacchetrà. Vi besöker också ett hörn av Toscana som många missar, de Apuanska alperna, där den vita Carrara-marmorn har brutits sedan romartiden. Där äter vi den toskanska bergsmaten, i hela sin geniala enkelhet. Resan avslutas med ett besök i den fina medeltidsstaden Pisa.

Som vanligt på M-resorna njuter vi av livet och skämmer bort oss tillsammans!

Dag 1: I Pisa möts vi av vår privata buss som kör oss till Levanto, den perfekta utgångspunkten för alla som besöker Cinque terre. Lite lugnare tempo och bara fem minuter med tåget från de berömda fem byarna. När vi checkat in på Hotel Nazionale hinner vi med en promenad innan vi skålar i prosecco och bänkar oss för en härlig middag på en av Amelias favoritrestauranger.

Dag 2: Idag åker vi på en båttur utmed den klippiga kusten med de berömda pastellfärgade byarna. Vi ser alla fem från havet innan vi kliver av i den sista, Riomaggiore där vi äter lunch som vi avslutar med nygjord gelato till efterrätt. Vi vandrar sedan upp genom trappgränderna upp på höjden där man ser hela Cinque Terre-kusten i all sin prakt. Vi vandrar ännu en liten bit upp, till den läckra baren ”Il sole a 180 gradi” med storslagen vy. De som har krafter kvar fortsätter sedan sista biten upp till Madonna di Montenero,, en brant vandring, men vi tar det lugnt och hinner njuta ordentligt av utsikten innan vi vandrar ner igen. Den som vill stannar i byn. Vi möts sedan alla på Enoteca Piè de Ma med underbar utsikt och njuter av en välförtjänt aperitivo tillsammans. Sedan tar vi tåget hem till Levanto där vi äter en härlig middag tillsammans.

Dag 3: Sovmorgon eller morgondopp. Välj själv. Därefter åker vi till Cinque Terre. Med tågets hjälp hinner vi flera av de berömda byarna. Det går fyra tåg i timmen och vi kommer att få tågkort som gör att vi kan åka hur mycket som helst och kan ”tåghoppa” så mycket vi vill. På eftermiddagen samlas vi i Manarola och tar oss upp på höjden till den lilla byn Volastra, där får vi uppleva det lugn och den skönhet vi menar är själva essensen av Cinque Terre. Bara vinrankor, himmel och hav. Välj mellan lokalbuss eller en timmes fin, brant vandring uppför. Vi fortsätter en liten bit längs stigen mot nästa by, Corniglia. Den första delen av den sträckan hör till de finaste i hela Cinque Terre. Vi fångar stunden och sitter ner en stund och ser solen gå ner. Sedan går vi till den lilla restaurangen, L’Arcobalena, där vi lär oss mer om ligurisk matlagning och sedan avslutar kvällen med en riktig festmåltid.

Dag 4: Söndagen går i den vita marmorns tecken eftersom vi ska upp i de Apuanska Alperna, ett område som nästan är oupptäckt av internationella turister. Desto mer populärt är det bland italienarna som flyr hit upp när sommarhettan blir för pressande nere vid havet. Vi besöker ett av de stora marmorbrotten där den vita Carrara-marmorn brutits sedan romartiden och där Michelangelo hittade blocket som han skulpterade Davide ur. Vi åker vidare till Colonnata, som är känd för sin lardo. Vi får se hur den tillverkas och provsmakar den till en lunch tillsammans med mycket annat gott. Efter lunch åker vi vidare till Pisa där vi checkar in på Grand Hotel Duomo. Här njuter vi av en apertivo på hotellets terrass med utsikt mot Piazza dei Miracoli och det lutande tornet, före middagen för de som vill.

Dag 5: Efter frukost går vi till Piazza dei Miracoli och tittar på det lutande tornet och den tredelade kyrkan. Efter det hinner vi shoppa och strosa på egen hand i Pisas mysiga gränder innan vi samlas på hotellet för att åka till flygplatsen och vårt flyg hem.