Yogaretreat på mysiga Krägga Herrgård 23-24 oktober 2021

Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras i en magisk miljö på Krägga Herrgård i höst – cirka 45 minuter från Stockholm

Helgen bjuder på yoga, med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyoga där du kan vila dig i form. Dessutom kommer du få prova på meditationer och lyssna på en inspirerande föreläsning som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Krägga Herrgård är känd för sina fina omgivningar, sin goda mat och trevliga personal. Här känner du dig hemma direkt. När du checkar in, kan du välja att placera din telefon i en liten låda vid receptionen – bara om du vill alltså. Vi kommer träna på att vara mindful för att hitta lugn & ro. Det är du värd! Med oss till Krägga Herrgård har vi två erfarna yogainstruktörer som kommer dela med sig av allt de kan kring hälsa, kost och träning. Det här vill du inte missa!

Om programmet:

FREDAG 22/10

Incheckning (natten fredag till lördag kan bokas som tillägg) Om du bor över erbjuds Kräggas populära skaldjurskväll (ord pris 1095 kr, ditt pris 895 kr). läs mer om skaldjursfredagen här: https://www.kragga.se/restaurang/skaldjursfredag

LÖRDAG 23/10

07.00 – 08.00

Morgonpromenad i härliga omgivningar runt Krägga Herrgård på egen hand för de som anländer på fredagen.

07.00 – 09.00

Frukost för de gäster som sovit från fredagen

09.00 – 10.00

Första gemensamma klassen:

Tre i ett – styrka, rörlighet och balans (Annika)

I det här fysiska passet utgår vi från yogaformen Vinyasa Flow som har sitt ursprung i Ashtangayoga och bygger på flödande rörelser som synkroniseras med andningen. Vinyasa är sanskrit och betyder kontakt mellan rörelse och andning. De flödande rörelserna får dig att känna dig viktlös, stark i ett flöde. Vi arbetar i det här passet med att stärka upp kroppen inifrån och ut genom både stående och sittande övningar. Vi låter kroppens inre och yttre muskler få vara med och mycket fokus ligger på mage, ben, rygg men också armar och bröst. Du kommer känna dig stark men samtidigt rörlig och lätt efter det här passet. En perfekt kombination! Du sätter din intention för din yogaretreat.

10.05 – 10.35

Topphälsa hälsar välkommen

Kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/the & enkelt och hälsosamt mellanmål. Här finns tid att checka in och eventuellt ta lite luft innan nästa pass.

10.45 – 11.45

Yoga – Naturligt flöde med Michaela

Vi arbetar tillsammans i ett naturligt flöde i din individuella yoga praktin. I det här passet arbetar vi tillsammans upp värmen och använder andningen för mer fysisk rörelse. Vi stärker upp kroppen inifrån och ut.

12.00 – 13.15

Gemensam lunch

13.30 – 14.30

Föreläsning: ”Healthy Happy Living” med Annika

Annika delar sina bästa råd och tips från sin bok Healthy Happy Living som handlar om att komma igång med en hållbar och hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans mellan arbete, familj och vänner i en hektisk vardag. Hon ger råd och tips för hur du få in nycklarna i din vardag med enkelhet. Nycklarna är: mindfulness, mat, motion och målsättningar

14.45 – 15.30

Ayurvedisk yoga med Michaela

AyuYog, ayurvedisk yoga är i grunden en mer individualiserad yogaform som balanserar dina obalanser –vi kommer att snudda på yoga och andningsövningar för att gynna ditt mentala tillstånd och fysiska konstitution. Ayurveda är en livsstil och vissa livsstilsvanor kommer att få dig att känna dig mer i balans och andra mindre. vi kommer att balansera energier med hjälp av yoga.

15.35 – 16.05

Nyttigt mellanmål

16.15 – 17.00

Hitta din ”inre glow” med yinyoga (Annika)

Ett renande pass med sittande och liggande övningar. Vi arbetar med vridningar som stärker en bra hållning och är uppiggande för kropp och sinne. Genom rotationer masseras de inre organen och ryggraden vrids på ett sätt som gör den mer rörlig. Övningarna har en utrensande effekt i kroppen genom att de inre organen pressas samman, gifter och blod kläms ut för att sedan ersättas av nytt blod när vi går ut ur positionerna. De lugna övningarna aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket leder till att kroppen lättare slappnar av och hjärnan får en välbehövlig vila.

17.00 – 19.00

Relax - och egentid

19.15

Gemensam middag

SÖNDAG 24/10

07.00 – 07.30

Morgonpromenad på egen hand i härliga omgivningar runt Krägga Herrgård.

07.45 – 08.30

AyuYog med Michaela

Hitta ditt eget Yog, jaget som yogar. Du hittar dina gränser och framhäver det din kropp önskar från dig. Vi lär oss att lyssna inåt och kommer utgå från ditt ”jag” som yogar för att må bra inifrån och ut.

07.00 – 09.30

Frukost

09.45 – 10.30

Energipass med Annika

Ett pass som skapar energi i kroppen och ger en klarhet i sinnet. Passet bygger på den mest kända formen av yoga – Hathayoga som är den mest kända formen av yoga och många andra yogaformer härstammar från denna. Började utövas på 1500-talet. Hatha är sanskrit, ha betyder sol och tha betyder måne. Detta är en lugnare dynamisk yogaform med syfte att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Vi arbetar med övningar som aktiverar och öppnar upp kroppen både på fram – och baksida. Dessutom innehåller passet många balansövningar som skapar fokus och mental klarhet. Vi avslutar med bakåtböjningar som ger bättre hållning och öppnar upp bröstet för en vitaliserande och uppiggande känsla i kroppen.

10.45 – 11.30

Dynamisk yoga med Michaela

Dynamiska rörelser som får din kropp och ditt sinne att arbeta tillsammans. Vi skall försöka använda energin som vi har lärt oss i AyuYog för att utöva de övningar som passar just dig.

11.45 – 12.45

Yinyoga med Annika

Ett avslutande pass där vi arbetar med lugna övningar där vi håller med tre – fem minuter i varje övning. Vi låter kroppen, sinnet och andetaget förenas i ett avslappnat tillstånd. ToppHälsa tackar för helgen och berättar om kommande resor.

13.00 – 14.00

Lunch

Vi avslutar med en gemensam lunch.

Läs mer om programmet här:https://www.kragga.se/weekend-stockholm/yogaretreat/yogaretreat-program

 

Om ledarna:

Michaela Liebhardt är, yoga - och pilatesinstruktör, utbildad ayurveda kostrådgivare och arbetar även som säljare på Sommarnöjen, arkitektritade hus. Hälsa är hennes största passion och att få influera människor till en hälsosam livsstil som passar varje enskild person. Hon kommer bjuda på sina kunskaper i ayurveda och sätta ihop insidan och utsidan med hjälp av yogan.

Annika Kvist är affärsutvecklare, hälsoinspiratör, yogainstruktör och författare till boken Healthy Happy Living – 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Hon kommer att dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning men också hålla fysiska yogapass och och mer lugna yinyogapass för att skapa lugn och tillit till dig själv. Alla kan självklart vara med då vi anpassar klasserna efter gruppen.

 

 

Dessutom ingår fri entré till Krägga Sjöspa. Läs mer här:

https://www.kragga.se/weekend-stockholm/sjospa

Sjö-spat är lika härligt och lika uppskattat på vintern som på sommaren. Det är inte ovanligt att man badar i Mälaren mitt i vintern (definitivt i bubbelpoolen) då den vedeldade sjöbastun har en lucka i golvet (med stege) där man kan ta ett dopp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer