När sommaren är som härligast åker Allt om Trädgård till Danmark, under spirituell guidning av trädgårdsprofilen Hannu Sarenström.

När: 9-11 & 13-15 augusti 2019

Pris: 7.995kr för del i dubbelrum

LÄS MER OCH BOKA

Det blir ett späckat tredagarsprogram sammansatt av Hannu själv där du får uppleva trädgårdsprofilens danska favoritträdgårdar. Kronan på verket är en oförglömlig kväll i Hannus egna trädgård med god mat och höns bland fötterna.

Nu har vi lagt till en till resa 13-15 augusti!

PROGRAM

Dag 1. ANKOMST–LANGESKOVS PLANTSKOLA–AXELS TRÄDGÅRD–KVÄLL HOS HANNU

Från Kastrup reser vi med egen buss mot Langeland. På vägen stannar vi på Langeskovs plantskola med ett rikt utbud av perenner och vedartat, allt från barrväxter till ljuvliga azaleor, allt utvalt av ägarna själva. Lunch på plantskolan och därefter avfärd mot Langeland och Hotell Rudkøbing, där vi checkar in och gör oss redo för kvällen. Vi åker sedan till Hannus gård där Hannu tar emot och guidar oss till en närliggande privat trädgård, hos Axel och Birgit. Här finns en stor samling funkior, skyddande träd och många skuggälskande växter. I trädgårdens soliga ytterkanter finns köksträdgård och sommarblommor. Vi återvänder till Hannu och får vandra runt i hans egen, nya trädgård där han har börjat anlägga perennrabatter, en liten rosenträdgård, en örtrik gårdsplan och en stor köksträdgård. Vi tillbringar hela kvällen hos Hannu och bjuds på en härlig middag, komponerad av honom själv.

 

Dag 2. FEM PRIVATA TRÄDGÅRDAR–VIBORG

Hela fem trädgårdar står på programmet. Vi börjar i Troensehaven, en dansk cottageträdgård med många trädgårdsrum, rosor och vackra perennrabatter med mängder av självförökade växter. Den är nominerad till årets trädgårdsupplevelse 2019 av danska trädgårdsmässan CPH Garden
Show. Lunch i bussen på vägen till Fru Pedersens have, en stor, romantisk trädgård med mycket vintage och stilleben, nominerad till årets gröna profil 2019 av CPH Garden Show. Därefter Gartnerhaven, en stor trädgård med många rum i olika stilar. Här finns köksträdgård, örtagård och stora flöden av perenner. Trädgården är under ständig utveckling, under devisen ”ju mer som blommar desto bättre är det”. Avfärd mot Bruuns Have, i engelsk cottagestil, fylld av ljuvlig blomning. Här finns orangeri, pergola och paviljong, omgivna av sköna planteringar. Stora rum med grön struktur inbjuder till en stunds vila. Här råder en avslappnad atmosfär och det finns många stilleben att inspireras av. Jeanett Fruergaards fantastiska trädgård är anlagd i modern, stilsäker
landsskapsstil, och i augusti är det högsäsong i de stora perennrabatterna, fyllda med prydnadsgräs och blommor. Avfärd mot Hotell Kongenshus, på Jylland.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3. HAVEN VED HEGNET–DE JAPANSKE HAVER–HEMRESA

Avfärd mot Haven ved hegnet, en liten villaträdgård i Silkeborg, fylld av trädgårdsglädje. Smala gångar slingrar genom en överväldigande grön trädgård, med tuktad struktur och många samlarväxter, där roliga överraskningar väntar runt varje hörn. Här går man försiktigt och njuter av passionen. Lunch i De Japanske Haver på Fyn, och därefter en guidad tur genom de tematiskt planterade trädgårdarna med pagod, damm och porlande bäckar. Avfärd mot Kastrup för vidare resa hem, eller avrundning med några dagar på egen hand i Köpenhamn eller Malmö.

 

 

TA TÅGET TILL KÖPENHAMN!

Resan utgår från Kastrups flygplats, där vi samlas kl 9.00 på fredagen och vår buss hämtar upp. Till Kastrup är det enkelt att ta tåget från Köpenhamn (även med metro eller buss) eller Malmö (restid cirka 20 minuter). Dessutom finns passande nattåg t/r Stockholm/Kastrup eller Göteborg/Kastrup, att boka via SJ. Resan avslutas på Kastrup cirka 17.00 på söndagen.

 

FAKTA OM RESAN

Datum: 9–11 augusti 2019.
Pris: 7995 kr.
Allt detta ingår:

• Två nätter med del dubbelrum på bra mellanklasshotell (***).
Hotell Rudkøbing Skudehavn rudkobingskudehavn.dk.
Hotell Kongenshus hotelkongenshus.dk.

• Alla måltider: två frukostar, två luncher och två middagar, varav en är specialkomponerad av och hos Hannu Sarenström.

• Alla transporter med utgångspunkt från Kastrup och tillbaka.

• 11 trädgårdsbesök, samtliga inträden, fika i flera av trädgårdarna.

• Guidning och resesällskap av Hannu Sarenström och en representant från tidningen Allt om Trädgård.