Lär känna ett Stockholm du kanske inte visste fanns. I två dagar får du chansen att djupdyka in Stockholms historia och livsöden. Men inte bara det, vi har som vanligt våra M-specialare som innebär ett kvalificerat och roligt umgänge samt små överraskningar. Vi bor på Kungliga Djurgården på fina Hasselbacken och har en egen auktoriserad Stockholmsguide och förstås vår professionella reseledare Peter Wik. Låt oss äntligen få umgås och skämma bort varandra!

Datum:
3-4 juni BOKA HÄR

Priser (del i dubbelrum)
5 995 kr för prenumeranter
6 995 kronor för icke-prenumeranter

Vill du veta mer om resan ring Relasian på telefon 0720-44 15 53. 

* Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med Relasian Travel & Event AB.

Dag 1: Samling utanför Stockholms Centralstation där M-magasin möter upp och tar hand om bagaget som körs till hotellet. Utan något tungt att bära kan vi lätt börja vårt äventyr i Stockholm tillsammans med vår auktoriserade Stockholmsguide och reseledare Peter Wik. Till fots går vi till Gamla Stan och Kungliga Slottet där vi får en guidad visning. Vidare till Riddarholmskyrkan där våra kungar och drottningar ligger begravda.

Innan vi lämnar Gamla Stan äter vi en god lunch tillsammans med M-magasins chefredaktör Åsa Lundegård som kommer och hälsar oss välkomna. Efter lunchen fortsätter vi mot Söders Höjder med alla gamla träkåkar och först stannar vi till på Fjällgatan där Per Anders Fågelström satt och skrev sina böcker om Stockholm.
Vi går förbi Bellmanhuset och når efter det en av Sveriges bästa chokladfabrikör där vi får en privat visning med provning och fika.

Sent på eftermiddagen kommer vi till vackra Djurgården där vi checkar in på Hotell Hasselbacken med sin vackra trädgård och utsikt över Gröna Lund. De som vill samlas i baren innan vi går en kort promenad till Oakhill Italienska Ambassaden för ett besök. Här kommer Amelia Adamo att berätta lite om sitt underbara land och om sin bok ”Kvinnoarvet”. Åter till hotellet för en god middag tillsammans.

Dag 2: Efter frukost ska vi ut och se mer av vår vackra huvudstad. Med Djurgårdsfärjan åker vi över till vackra Skeppsholmen som under cirka 300 år var flottans ö. När den militära verksamheten flyttades till Musköbasen uppläts de vackra byggnaderna till museum och kulturinstitutioner. Vi promenerar längs vattnet över Skeppsholmsbron till Blasieholmen och Nationalmuseum, Sveriges största konstmuseum. Här får vi en guidad visning och efter den äter vi en god lunch tillsammans. Vi promenerar sedan förbi Grand Hôtel , genom Kungsträdgården mot
Kungliga Operan där vi får en privat visning och får veta hur livet på Operan bakom scenen ser ut.

Vi fortsätter vår guidade promenad längs Stockholms ström, förbi Riksdagshuset på Helgeandsholmen och bort till Stockholms Stadshus. Även här blir det såklart en privat visning under vilken vi får höra spännande berättelser från tidigare Nobelfester. Dagen avrundar vi med ett glas bubbel samtidigt som vi njuter av den magnifika utsikten över Riddarfjärden. Efter två mycket händelserika dagar skiljs vi åt.

BILD Stockholm 2

BILD Stockholm 3

BILD Åsa Lundegård
ÅSA LUNDEGÅRD

BILD Amelia Adamo (1)
AMELIA ADAMO

BILD Peter Wik (1)

Foto: Susanne Lundbäck, susanne@sulufoto.se mobil: 070-7570448

PETER WIK