"Mindful and strong" i Tällberg med Topphälsa och Tara! I samarbete med Apoteket kommer yogisarna Sara Hoy och Annika Kvist göra allt för att bli mer närvarande och stark för en hållbar livsstil. Vi stressar ner, yogar, återhämtar oss, äter hälsosamt & laddar på med ny energi. En helg med massor av inspiration, fakta och nycklar om ett friskt och hälsosamt liv helt enkelt som du kan ta med dig i vardagen.

NÄR: 16-18 okt 2020
VAR: First Hotel Gyllene Hornet
PRIS: 4895 kr (enkelrumstillägg tillkommer på 200 kr)

 

BOKA HÄR

 

NYHET – ”Mindful and strong” med Annika och Sara är helgen där vi fokuserar på närvaro och hittar nycklar till ett hälsosamt liv på flera plan! I samarbete med Apoteket kommer Tara och Topphälsa att ha en hel helg i hälsans tecken då fokus ligger på att få dig att må bra både mentalt och fysiskt och för att hitta hållbarhet och glädje i livet.

Med Sara Hoys expertis inom yoga och forskning tillsammans med Annika Kvists erfarenhet kring hälsa och välmående kommer dessa två att ge dig något att ta med hem för att utöva på egen hand, allt för att du ska må bra.

Även Apoteket kommer att finnas på plats med Winta Woldai som är utbildad toxikolog, nutritionist och ingrediensexpert. Apotekets egen hudvårdsrådgivare kommer också vara på plats som ger dig sin specialistkunskap kring vad din hud mår bra av. En enklare personlig rådgivning på 15 minuter kan utföras på plats för den som vill. Såklart kommer Apoteket även ge dig en fin goodiebag med ett väl framtaget innehåll specifikt utvalt just för dig som medverkar under helgen. Detta kommer helt säkert att bli en helg att minnas och som ger dig det du behöver för att må bra i vardagen.

Allt detta ingår:

 • Övernattning i dubbelrum fre-sönd (enkelrumstillägg tillkommer på 200 kr)
 • Frukostbuffé lörd & sönd
 • Lunch lörd & sönd
 • Middag fred & lörd
 • Fika fre-sönd
 • 3 Föreläsningar
 • 6 Yogapass
 • Goodiebag från Apoteket
 • Inträde till relaxavdelningen

Profiler

Sara Hoy

Sara Hoy Porträtt 2019 fotograf Malin Wittig och copyright Bonnier Fakta

Sara Hoy:

Sara Hoy står med ena foten på yogamattan och andra i forskningens värld. Hennes intresse för hållbar hälsa är minst sagt både djupt, brett och passionerat. Sara är aktuell med boken Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det (Bonnier Fakta) och driver företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa. När hon inte är verksam som yogalärare arbetar hon i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Centrum för Psykiatriforskning och Karolinska Institutet, och där utöver utbildar hon yogalärare på Nordiska Yogainstitutet. Yogisen & rörelsefantasten Sara är verksam yogalärare och folkhälsovetare. Vakna upp, återhämta dig och hitta balasen tillsammans med Saras yoga, som också kommer att hålla i en mycket spännande och givande föreläsning under helgen.

Annika Kvist

Annika 600x350

Annika Kvist är affärsutvecklare, yogalärare, kostrådgivare och författare till boken Healthy Happy Living. Annika delar sina bästa råd och tips för att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans i en hektisk vardag. De är: mindfulness, mat, motion och målsättningar.

Förutom föreläsning så kommer vi att få testa på lite olika yoga såsom t ex yinyoga som är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och själv. Annika kommer även tillsammans med Gyllene Hornets kock att se över en god och hälsosam kost för helgen.

Annika Kvist bokomslag - Healthy Happy Living

Vill du läsa och köpa Annikas bok här innan helgen kan du göra det här.

WintaWodai från Apoteket

Winta Apoteket

Foto: Jeanette Hägglund

Du kommer att få träffa Apotekets toxikolog, nutritionist och ingrediensexpert Winta som studerat kemiska ämnens skadliga effekter på hälsan & miljön. På Apoteket jobbar hon just nu med godkännande av leverantörer och produkter men är även med och bestämmer från start vad Apoteket egna produkter ska innehålla. Winta kommer att hålla i en spännande föreläsning just kring detta och förmedla och ge oss viktig information kring om hur du just kan påverka din hälsa och miljö på bästa sätt.

Wintas föreläsning i korta drag:

 • Vad som händer med huden när vi åldras  (hudanatomi)
 • Vad kan man egentligen göra för att behålla en frisk och välmående hud? (kost, kosttillskott, hudvård, miljö, yttre miljöfaktorer)
 • Ingredienser – vad gör egentligen de olika ingredienserna? En produkts sammansättning – varför behövs så många olika ingredienser i en kräm?  (lösningsmedel, emulgeringsmedel, konserveringsmedlen, aktiva ingredienser)
 • Produkter – Apoliva age Care
 • Slår hål på myter om kemikalier

Boende

Vi bor på fantastiska First Hotel Gyllene Hornet i Tällberg med utsikt över vackra ängar och sjön Siljan i Dalarna.

Gyllene Hornet Tällberg - röda hus

I gästvänliga Tällberg möts du av Dalarnas kultur, hantverk och de stolta traditionerna. Hotellets historia går tillbaka till 50‐talet och är idag ett fullservice resort‐hotell omgivet av en stor naturskön trädgård.

På First Hotel Gyllene Hornet finns aktiviteter både utomhus och inomhus. Omgivningarna är fantastiskt vackra och passar perfekt för promenader, löprundor och cykelturer.

Drönarbild Gyllene Hornet hur & omgivningar 2

Rummen är utrustade med dusch, toalett samt telefon och platt-TV. Alla rum är rökfria och inredda i ljusa färger med anknytning till Dalarna. Vi har även fyra rum speciellt utvalda för husdjur. Alla våra rum har fri WiFi, dusch och wc, skrivbord, garderober, väskbänk, sköna sängar, platt-TV och telefon.

Dubbelrum bred Gyllene Hornet

På Gyllene Hornets SPA erbjuds avslappnande behandlingar i rogivande miljö för både kropp och själ.

SPA avd Gyllene Hornet

På Restaurang Gyllene Hornet kommer vi att få avsmaka en god och hälsosam kost under helgen specialkomponerad av hotellets egen kock och med inspiration av Annika Kvist hälsosamma tips.

Restaurang Gyllene Hornet

Program kommer lite senare i vår men i programmet kommer det finnas flertalet yogapass, föreläsningar, kostråd, rådgivningar, mingel och hälsosamma middagar med nya spännande möten.

I samarbete med Apoteket

Frågor kring program och innehåll:

Projektledare Annika Larsson Lexelius

E-post: annika.larsson.lexelius@mag.bonnier.se

Tara-logga-rosa

NY LOGO TH_TEXT