Foto: LouisBerk.com

Swinging London med M-magasin den 9 – 12 december 2021!

Ny spännande resa där vi ska tillbaka i tiden och uppleva London som i slutet på 1960-talet! Swinging London syftar till modet, musiken och den kulturella scen som kom till i London efter andra världskriget. Det blev en tid av optimism och kulturell revolution som lyfte fram det unga, nya och moderna.

Epicentrum för 60-talets London är Carnaby Street och området kring King’s Road där de flesta modedesigners, modeller och fotografer höll till. Brittiska Beatles och Rolling Stones var stilbildande rock- och popgrupper aktiva under 60-talet. I minicoopers utforskar vi kända musikaliska platser som Abbey Road, vi går på Tina Turner musikal och njuter av musik från 60-talet! På programmet står också ett besök på Tower of London, shopping på Borough Market och Camden Market, en klassisk afternoon tea och en stämnings-full julkonsert på Royal Albert Hall! Så gräv fram ditt favoritplagg från 60-talet och ladda inför några dagar fulla av nostalgi, glädje och gemenskap!

Reseledare är populära Peter Wik som guidar oss genom the ”Swinging sixties”! Som vanligt följer en representant från M-magasin med och tar hand om oss!

DAG 1 - Torsdag 9 december

Vi träffas på Arlanda för att checka in och flyga med SAS till London Heathrow där vi landar kl 12.55. Vidare med buss till centrala London där Peter Wik under färden kommer att berätta mer om vad vi ska uppleva under dagarna i London. Ankomst och incheckning på President Hotel beläget i hjärtat av London med utsikt över Russel Square. Vi träffas igen för att åka till legendariska Strand Palace Hotel som tagit emot gäster sedan 1909. På Haxell’s Restaurant äter vi middag tillsammans innan vi ska gå och se musikalen om Tina Turner! Hon är en av de mest framgångsrika kvinnliga rockmusikerna och har ibland kallats The Queen of Rock & Roll. Hon föddes som Anna Mae Bullock 1939 i Nutbush, Tennessee. Tina Turner har sålt fler biljetter än någon annan soloartist genom tiderna och 2009 firade hon 50 år som artist. Musikalen, som presenteras i samarbete med Tina Turner själv, tar oss med på en musikalisk resa från den ödmjuka starten Nutbush till Queen of Rock’n Roll där hon inte bara bröt reglerna för hennes ålder, kön och ras, utan skrev om reglerna helt och hållet. Efter en fantastisk kväll ramlar vi i säng med ett leende på läpparna! Bekväm busstransfer t&r. Middag ingår.

DAG 2 - Fredag 10 december

Frukost på hotellet varefter det är dags för dagens spännande och lite galna utflykt med mini coopers eller ”hundkoja” på svenska! Tre i varje bil och med en hängiven musikalisk guide/chaufför beger vi oss ut på en musikalisk resa i huvudstaden. The Beatles, the Rolling Stones, Led Zeppelin, the Who, David Bowie, Queen och Oasis; deras musikaliska arv behöver ingen närmare introduktion. Deras låter överskrider klasstillhörighet och har inspirerat generationer. Än idag är låttexterna aktuella och tidlösa. Människor från hela världen kommer till London för att följa i deras fotspår och se var de skapade historia. På denna musikaliska rock’n roll tur kommer vi självklart att stanna i den berömda korsningen vid Abbey Road där studion låg. Hängivna Beatles fans tar här av sig skorna och går över övergångsstället, precis som Paul, George, John och Ringo gjorde. De körde också omkring i Minis och via bilstereon kommer vi dessutom att rocka loss till de bästa av deras titlar när vi åker till de olika sevärdheterna. Vi kommer också att få se var dessa kända rocklegender bodde, shoppade, hängde och hade sina spelningar.

Vi avslutar vår tur vid legendariska Carnaby Street i Soho känd för sina många modebutiker men även kosmetik och inredningsbutiker. Gatan fick sitt uppsving under Swinging Sixties då alla unga mode- och musikintresserade hängde och socialiserade här. Designern Mary Quant hade butik här och till Lord John butiken gick unga frigjorda Londonbor liksom the Beatles, the Who och Rolling Stones för att ekipera sig i det nya vågade och färgglada modet. Vi får en guidad tur innan det blir fri tid att strosa omkring. Missa inte den lilla innergården Kingly Court med tre våningar vintagebutiker och mysiga uteserveringar. Åter till hotellet på egen hand.  På kvällen träffas vi igen för att åka till Royal Albert Hall och gå på julkonsert! Royal Albert Hall är utan tvivel en av Londons mest storslagna byggnader och stadens ultimata konserthall. Balett, opera, klassisk musik, rock och pop – alla sorters artister har uppträtt på Royal Albert Hall som ligger i hjärtat av Kensington. Här spelade också the Beatles och the Rolling Stones första gången tillsammans på samma konsert i september 1963 i ”The Great Pop Prom”. Kvällens band är Guy Parker’s Big Band som kommer att få oss i den bästa julstämningen! Bekväm busstransfer t&r. Frukost ingår. 

DAG 3 - Lördag 11 december

Frukost på hotellet varefter vi beger oss ut på nya äventyr med tunnelbanan till Tower of London som kort kallas för Towern. Med oss denna förmiddag har vi en alldeles egen Londonguide som heter Richard Sutton. Towern är en av världens mest berömda borgar som fungerat som kungligt slott, fängelse, rustkammare och till och med som zoo. Huvudbyggnaden, White Tower, uppfördes 1078 i romansk stil av Vilhelm Erövraren. Towerns vaktstyrka kallas Yeomen Warders eller i folkmun beefeaters och de bor på Towern tillsammans med sina familjer. Towern upptogs 1988 på världsarvslistan och besöks årligen av nästan 2,5 miljoner människor. Många av dem ser de berömda riksregalierna, eller kronjuvelerna, som funnits i Towern sedan 1303 och det ska vi också göra. För att hantera så många besökare och samtidigt se till säkerheten, får vi stå på ett rullband som sakta kör förbi regalierna. I Towern hålls även en grupp tama korpar. Det sägs att när de flyttar går riket under, så för att förhindra en sådan katastrof har de blivit vingklippta.

Efter besöket i Towern ska vi bege oss till mode- och textilmuseet Fashion & Textile Museum och se den passande utställningen ”Beautiful People”. Vi får se fantastiska och unika plagg från kända designers på 60-talet då en handfull butiker i Chelsea startade en moderevolution. Det blev en explosion av färg och mönster i radikala kombinationer och med influenser från Marocko och Fjärran Östern. Här finns plagg som bars av the Beatles, Rolling Stones och Jimi Hendrix. Från museet beger vi oss till Londons klassiska matmarknad Borough Market med anor över 1000 år tillbaka i tiden. Den är belägen under London Bridges järnvägsspår som ger den en unik känsla och atmosfär. Hit åker Londonborna för att handla råvaror från kringliggande gårdar. Tid på egen hand att utforska marknaden och äta lunch i någon av de många spännande matstånden.

Resten av eftermiddagen på egen hand att utforska London. På kvällen träffas vi för en drink tillsammans innan vi äter middag denna sista kväll i London! Frukost & middag ingår.

DAG 4 - Söndag 12 december

Njut av sovmorgon och frukost på hotellet. För den som är intresserad finns fantastiska British Museum runt hörnet att besöka. Det historiska museet grundades 1753 och innehåller ca tretton miljoner objekt från hela världen. Vi träffas före lunch för att bege oss ut på dagens utflykt till Camden Town som är en av Londons mest livfulla shopping- och nöjesområden. Camden Market, som egentligen består av ett flertal marknader, ligger precis vid Regent's Canal och är ett nav för mode och kuriosa. Atmosfäriska Camden Lock Market erbjuder allt från heminredning till bohemmode, smycken, böcker och vintagefynd. I angränsande Stables Market, som tidigare var ett hästsjukhus, erbjuds allt från antikviteter till alternativt mode. Med sin alternativa stämning är denna stadsdel i norra London känd för sin motkultur och området lockar både lokalinvånare och besökare. Camdens musikarv är lika varierande som dess butiker och områdets barer och klubbar har välkomnat några av de största namnen från musikvärlden. Här finns ett rikt utbud av pubar och restauranger för den som vill sitta ner en stund, ta något att äta eller bara insupa atmosfären. Gemensam återfärd till hotellet varefter vi ska gå till grannhotellet Kimpton Fitzroy Hotel för en brittisk klassiker; afternoon tea. Vi njuter av eftermiddagste i de fantastiska omgivningarna i Palm Court med sitt pampiga glastak. En fin avslutning efter några händelserika och roliga dagar i Swinging London! Kl 18.00 är det avfärd från hotellet till London Heathrow flygplats. Flygavgång kl 21.05 med ankomst till Stockholm kl 00.30. Frukost och afternoon tea ingår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: LouisBerk.com 2010

 

 

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer