Vandring och yoga i klassiska Dalarna 24-26 sept 2021

Vasaloppet, Siljan och Zornmuseet. Det är kanske vad du tänker när du hör Dalarna nämnas i olika sammanhang. Nu ger vi dig chansen att upptäcka det oerhört vackra landskapet tillsammans med ToppHälsa.

Vi kommer att vandra utmed Vasaloppsleden tillsammans med kända tränaren Christer Skog, som bott i Mora i många år och som i vintras slog världsrekord genom att köra tio Vasalopp på tio dagar.

Yogainstruktören Beatrice Sjöberg Magnusson är med oss och leder oss i olika typer av yoga och andningsövningar. Du får bland annat prova på Slow Flow Yoga och Vinyasa Flow. Med utsikt över Siljans vackra vatten kommer du att få testa crosstraining med Beatrice, som också leder dig i en skön meditation.

Vi kommer också att besöka det berömda Zornmuseet i Mora, där vi guidas runt bland Anders Zorn omtyckta konst. Zornmuseet är ett av Sveriges mest kända konstmuseer och intill museet ligger Zorngården där Anders Zorn och hans fru Emma inredde sitt vackra konstnärshem kring förra sekelskiftet.

En av kvällarna håller Christer Skog sin omtyckta föreläsning och det kommer förstås också att finnas tid till att besöka hotellets spa och kanske unna dig en skön behandling.

Det här en weekend för både kropp och själ, och inga förkunskaper krävs.

ALLT DETTA INGÅR:

Mat, logi (del i dubbelrum), inträde och guide till Zornmuseet, alla träningspass, tillgång till hotellets Spa hela helgen (behandlingar kostar extra, boka gärna innan du kommer)

DU FÅR:

Olika typer av yoga

Meditation

Vandring

Föreläsning

Crosstraining

Inträde och guidning till Zornmuseet

SCHEMAT FÖR HELGEN KOMMER SNART! 

 

LEDARE:

CHRISTER SKOG

Christer Skog. Foto: Thomas Engström

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA och senast lag Team Exspirit i Wisma Ski Classics och Sveriges Paralympiska skidlandslag. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning.

BEATRICE SJÖBERG MAGNUSSON

Beatrice Sjöberg Magnusson.

Beatrice Sjöberg Magnusson är yogalärare med stor erfarenhet av olika sorters yoga. Hon är utbildad i bland annat Ashtanga Yoga, Yinyoga, Gravidyoga, barnyoga och Ayurveda men är också Crosstrainingsinstruktör och Idrottsmassör och håller nu på att utbilda sig till kostrådgivare. Hennes eget koncept är crosstraining och yoga i samma pass, och på somrarna hittar man henne på Tofta på Gotland. Bea driver också två bolag; Soyoga, som är ett hälsoföretag och Sobea som är hennes eget klädmärke. 

 

OM MORA HOTELL:

Entrén till Mora hotel Foto: BANANBYRAN

Mora Hotell & Spa drivs av familjen Lund sedan 2018. Till slut hittade vi hem till våra rötter i Mora efter ha bott och verkat i hela Europa men Mora och Dalarna är magiskt!. Nu har vi tagit med oss all kärlek för mat, vin och livsnjutning till Mora för detta är den finaste platsen på jorden.

Anläggningen är till för gäster som vill besöka Mora och då bo och äta fyrstjärnigt. Stor vikt läggs vid att gynna bygden och dess invånare. Moras lokalbefolkning ska känna sig stolta över Mora Hotell & Spa med dess anrika och charmiga miljö.

VI har begränsat antal parkeringsplatser på hotellet, men dom vi har erbjuder vi kostnadsfritt till våra gäster. Vi har även inomhusplatser i vårt garage med laddningsmöjligheter, direkt access till hotellets rum och faciliteter.

Vi kommer att vandra längs Vasaloppsleden tillsammans med Christer Skog, världsrekordhållare på flesta Vasalopp i rad.

VEM KAN DELTA?

Denna helg passar ALLA även om du är nybörjare eller en inbiten yogis. Ta med dina vänner och häng tillsammans en hel helg, ät god mat, ladda batterierna och återhämta dig. Du är garanterad påfylld med ny energi och glädje efter helgens slut.

 

ÖVRIGT:

Beroende på rekommendationer från Folkhälsomyndigheterna kring Coronavirusets spridning i Sverige, så anpassar vi oss kring lokaler, måltider med mera. Det finns möjlighet att vara utomhus hela helgen om det är rekommendationen.

Zorngården.
Upplev det bästa av Dalarna med oss!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer