Yoga & träningshelg med Topphälsa i Tanumstrand 28-29 aug 2021

Förläng sommaren på Västkusten! Häng med oss på en ”Yoga & träningshelg” till de saltstänkta klipporna i Bohuslän i närheten av Fjällbacka!

Nu gör vi det igen! Efter förra årets succé återvänder ToppHälsa till härliga Västkusten och Tanums Strand, endast 15 minuter från Fjällbacka. Det kommer bjudas på träning, yoga, relax, salta bad och en spännande föreläsning.

Med oss har till Tanums Strand har vi yoga- och hälsoinspiratören Annika Kvist som varit med på många av ToppHälsas resor genom åren samt träningsprofilen och hälsopedagoden Sara Orrensjö.

Det kommer att bjudas på roliga och sköna träningspass utomhus med Sara. Fokus kommer ligga på att träna hela kroppen men samtidigt ha roligt – dessutom kommer du få med dig bra tips på träningsövningar som du kan göra hemma. Du kommer också få ta del av stärkande yogapass med Annika där fokus kommer ligga på styrka, balans, rörlighet men också relax, avslappning och mental och fysisk återhämtning.

Utöver det finns det möjlighet att promenera eller ta ett härliga löppass längst strandkanten.

Kanske vill du avsluta med ett salt bad eller en stund på spaavdelningen? Här finns det valmöjligheter. Vi avslutar med gemensam middag på lördag med inslag av grönt och västkusten.

Dessutom kommer du få lyssna på en inspirerande föreläsning om hur du kan bygga en hälsosam vardag framåt, som ger dig en bra start inför vardagen och den kommande hösten.

Unna dig två dagars härlig träning och återhämtning och låt dig inspireras i en härlig miljö på Tanums Strand. Alla kan självklart vara med, vi anpassar klasserna efter gruppen.

Det här vill du inte missa!

Följande ingår:

Del i dubbelrum inkl. hotellfrukostbuffé

Hälsofika, lunch (lördag och söndag) – samt middagsbuffé lördag kväll

Fullspäckat tränings - och yogaprogram med olika pass som passar alla samt föreläsning

Dessutom ingår fri entré till Badanläggning Stora Blå samt havsbad och bastu på bryggan.

Tillägg:

Fredagar erbjuds en härlig Skaldjursbuffé som tillägg (295 SEK)

Spa-entré erbjuds till 250 SEK (ord. 345 SEK lördag – söndag)

Sara och Annika kommer att bjuda på en underbar helg på västkusten! Foto: ToppHälsa

SCHEMAT FÖR HELGEN HITTAR DU HÄR! 

Lördag 28 augusti 

07.00 – 09.00 – Frukost

Frukost till dig som anlänt fredag kväll serveras i Latitud 58°.

09.00 – 10.15 – Yoga – ”Stretch & wake up”

Gemensam morgonklass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Ett uppfriskande yogapass där vi långsamt och försiktigt väcker kroppen och skapar flöden, för att avsluta men en kort meditation för att landa i oss själva och sätta en intention för helgen. Stärkande för kropp och själ.

10.15 – 10.45 – Välkommen!

En kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/te och enklare hälsosamt mellanmål (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

10.55 – 11.55 – Träningspass

Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Ett glädjefyllt och svettigt pass med fokus på kondition, styrka och rörlighet. Vi jobbar med helkroppsövningar med vår egen kropp som vikt.

12.00 – 13.30 Lunch

Serveras i Latitud 58°.

13.30 – 14.15 – Föreläsning: ”Bygg en hållbar och hälsosam livsstil med fyra nycklar”

Annika Kvist delar sina bästa råd och tips för att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans i en hektisk vardag. De är: mindfulness, mat, motion och mindset. I Stora hallen Skagerrak eller i något av konferensrummen.

14.30 – 15.15 – Träningspass

Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Vi jobbar med enklare redskap och fokuserar på mindre muskelgrupper som hjälper till att få en bättre hållning och stärka våra inre muskler.

15.15 – 15.45 – Nyttigt mellanmål och skönt häng utomhus

15.45 – 16.45 – YinYoga  ”Breathe & let go”

Lugnt yogapass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Det här är ett pass som innehåller både yoga och mindfulness på en och samma gång. Helt fantastiskt om du frågar oss. Du kommer efter passet uppleva både balans och lugn i kropp och sinne. Vi låter för ovanlighetens skull våra muskler vara avslappnade och i vila och syftet är istället att stretcha skelett-, leder och bindväv. Ordet yin betyder skugga, avslappning och mjukhet Vi flyttar fokus in i kroppen till andetaget och med hjälp av utandetaget skapar du en mjukhet och avslappning i kroppen. Yinyoga är en relativt enkel yogaform som passar alla.

17.00 – 19.00 – Relax och ev. promenad

På egen hand för de som vill uppleva den härliga och friska havsluften efter en intensiv dag. Fram till klockan 19:00 har du möjlighet att ta ett uppfriskande dopp i havet med bastu. Bastun på bryggan står varm för dig!

19.00 Gemensam middag

En hälsosam trerätters middag som avslutning på dagen, självklart är middagen anpassad och följer rekommendationer kring hur mat ska serveras.

God natt!

Söndag 29 augusti 

07.00 – 07.30 – ”Silent walk”

Salt & tyst morgonpromenad. Vi vaknar med en uppfriskande tyst och skön promenad vid havet i saltvattnets tecken. Med Mathilda & Sara.

07.45 – 08.15 – Yoga ”Wake up” med Annika

Gemensam morgonklass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Ett uppfriskande vinyasa flow pass där vi långsamt och försiktigt väcker kroppen och skapar flöden för att få upp värmen och rörligheten. Kanske en och annan som har lite träningsvärk i kroppen efter gårdagens pass….Det råder vi bot på här.

07.00 – 09.30 – Frukost

Serveras i Latitud 58°. 

09.30 – 10.30 – Träningspass med Sara

Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Ett roligt intervallpass där vi fokuserar mer på kondition och styrka. Kroppen som egen vikt och dina träningskompisar som lagkamrater.

10.30 – 10.45 – Förfriskningar

10.45 – 11.35 – Yoga ”Slow yoga – stretch och balace”

Gemensamt yogapass med Annika Kvist (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Ett pass där vi låter kroppen få sträcka ut och där vi skapar en känsla av volym inifrån och ut. Vi kommer arbeta med andning och tacksamhet till vår kropp och låta våra tankar få flöda fritt. Dessutom tränar vi på att hitta ett mentalt fokus för att skapa balans i kropp och sinne.

11.45 – 12.30 – Träningspass med Sara

Gemensamt träningspass med Sara Orrensjö (utomhus ev. inomhus i stora hallen Skagerrak)

Träning ska vara rolig så nu ser vi till att leka träning. Helkroppsövningar där du får utmana dig själv i styrka och balans samtidigt som du kommer hitta roliga övningar att köra med familjen, kompisarna eller på jobbet.

12.30 – Tack och summering av helgen

Sara & Annika tackar för helgen

13.00 – Vi avslutar med en fantastisk Brunch tillsammans

 

Medtag gärna egen Yoga-matta, begränsat antal finns att låna. Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Annika Kvist har arbetat med att bygga affärer och koncept kring hälsa & träning under flera år. Idag är hon entreprenör & affärsutvecklare och driver sin egen verksamhet, amazinggrowth och healthylifebyannika. Hon är föreläsare, coach, yogainstruktör, kostrådgivare och författare till boken Healthy Happy Living - 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Under helgen kommer hon att hålla fysiska och mer lugna yogapass men också dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning som bygger på boken.

Sara Orrensjö är coach, instruktör och föreläsare. Hon har sin bakgrund inom gymnastik och simhopp. Utbildad hälsopedagog och fd professionell extremskidåkerska. Hon har vunnit Nordiska Mästerskapen i friåkning och var med och skapade världens första skidfilm med enbart kvinnliga åkare. Parallellt med skidåkningen har Sara jobbat med gruppträning och personlig träning på olika gym i Sverige.

Om Tanumstrand:

Spa och skärgårdshotellet Tanumstrand ligger vid strandkanten mitt i den bohuslänska skärgården och den havsnära miljön är inspirationskälla till helgens träning och yoga. På TanumStrand kan du kombinera träning, yoga och föreläsningar med läckra måltider i restaurang Latitud 58° och den som kommer redan på fredagen har möjlighet att njuta av bohuslänska skaldjur till middag. På Tanumstrand finns också en stor SPA-anläggning – SPA Horisont. Här erbjuds stunder för avkoppling med spabehandlingar, sköna bastubad, ljusrum och varma pooler till magisk havsutsikt.

Vem kan delta?

Denna helg passar ALLA även om du är nybörjare eller en inbiten yogis. Ta med dina vänner och häng tillsammans en hel helg, ät god mat, ladda batterierna och återhämta dig garanterad påfylld med ny energi och glädje efter helgens slut.

Övrigt:

Beroende på rekommendationer från Folkhälsomyndigheterna kring Coronavirusets spridning i Sverige, så anpassar vi oss kring lokaler, måltider med mera. Det finns möjlighet att vara utomhus hela helgen om det är rekommendationen.

Frågor kring resan och innehåll

Projektledare: Annika Kvist

E-post: annika@healthylifebyannika.se

Telefon: 070-3288214

För mer information kring boendet

E-post:  info@tanumstrand.se

Telefon:  +46 525-190 00

I samarbete med Tanumstrand

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer