Följ med på ett magiskt yoga-retreat på fantastiska Siggesta Gård på Värmdö utanför Stockholm!

Pris: 3 895 kr/person (enkelrumstillägg 400 kr)
Datum: 20-21 mars, 2021
Ingår:
– Mat&logi
– Del i dubbelrum (lörd-sönd)
– Yoga
– Meditationer
– Föreläsningar

 

BOKA HÄR

För bokning och mer information kontakta Siggesta på: reception@siggestagard.se
Telefon: 08-562 80 120

Kom och njut med oss på mysiga Siggesta Gård som ligger cirka 45 minuter från Stockholm på vackra Värmdö.

Helgen kommer bjuda på dynamisk yoga med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyogayoga, meditationer och inspirerande föreläsningar som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Siggesta Gård är känd för sin goda och närproducerade mat, sina härliga interiöra miljöer och gröna vackra omgivningar.

Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras i en magisk miljö ute på Siggesta Gård.
Alla kan självklart vara med, vi anpassar klasserna efter gruppen.
Det här vill du inte missa!

OM VÅRA LEDARE:

 

Annika 600x350

Annika Kvist är affärsutvecklare, yogalärare, kostrådgivare och författare till boken Healthy Happy Living. Hon kommer att dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning men också hålla fysiska yogapass och ta er med ut på löprunda i de sköna gröna omgivningar som Siggesta Gård erbjuder.

Beatrice Sjöberg Magnusson yogaporträtt (1)

Beatrice Sjöberg Magnusson yogalärare på Soyoga och grundare av ekologiska yogaklädmärket Sobea. Tillsammans med Beatrice får vi upp flåset i härliga energigivande Vinyasa Flow yoga-klasser och Ashtanga yoga-klasser och lär dig andningsteknik


Schema för helgen – ändringar kan komma att ske.

FREDAG 19/3

Incheckning (natten fredag till lördag kan bokas som tillägg för 600 kr, i priset ingår en övernattning, lördag till
söndag).

LÖRDAG 20/3

07.00 – 08.00

Morgonpromenad i härliga omgivningar runt Siggesta Gård på egen hand för de som anländer på fredagen.

07.00 – 09.00

Frukost

09.00 – 10.15

Första gemensamma klassen:

Tre i ett – styrka, rörlighet och balans

I det här fysiska passet utgår vi från yogaformen Vinyasa Flow som har sitt ursprung i Ashtangayoga och bygger på flödande rörelser som synkroniseras med andningen. Vinyasa är sanskrit och betyder kontakt mellan rörelse och andning. De flödande rörelserna får dig att känna dig viktlös, stark i ett flöde. Vi arbetar i det här passet med att stärka upp kroppen inifrån och ut genom både stående och sittande övningar. Vi låter kroppens inre och yttre muskler få vara med och mycket fokus ligger på mage, ben, rygg men också armar och bröst. Du kommer känna dig stark men samtidigt rörlig och lätt efter det här passet. En perfekt kombination! Vi sätter en intention för helgens yogaretreat.

10.15 – 10.45

Välkommen och kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/the med enkelt och hälsosamt mellanmål

10.45 – 11.45

Yinyoga ”Dansa i din egen rytm med Åsa Nyvall

En härlig yinyogaklass där fokus ligger på att stärka dig i den du är. Se på dig själv med kärleksfulla ögon, med en förhoppning om att du skall lämna klassen och känna dig stolt över att du är just du. Ingen annan. Bara du!

12.00 – 13.30

Lunch

13.30 – 14.30

Föreläsning: ”Healthy Happy Living” med Annika Kvist

Annika Kvist delar sina bästa råd och tips för att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans i en hektisk vardag. Hon ger råd och tips för hur du få in nycklarna i din vardag, de är: mindfulness, mat, motion och målsättningar

Annika är entreprenör, hälsoinspiratör, yogalärare och kostrådgivare.

14.45 – 15.30

Meditation: ”Det blir som det ska” (45 minuter) med Åsa Nyvall

En rofylld stund där sinnet och kroppen får välbehövlig vila, samtidigt som du kanske hittar spännande och värdefulla svar inuti dig.

15.30 – 16.00

Nyttigt mellanmål med kaffe/the

16.00 – 17.00

Hitta din ”inre glow” med detox

Ett renande pass med sittande och liggande övningar. Vi arbetar med vridningar som stärker en bra hållning och är uppiggande för kropp och sinne. Genom rotationer masseras de inre organen och ryggraden vrids på ett sätt som gör den mer rörlig. Övningarna har en utrensande effekt i kroppen genom att de inre organen pressas samman, gifter och blod kläms ut för att sedan ersättas av nytt blod när vi går ut ur positionerna. Vi avslutar det längre passet med mer lugnande och vilsamma övningar för att släppa på fysiska stelheter i kroppen men också mentala blockeringar som kanske skapar oro. De lugna övningarna aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket leder till att kroppen lättare slappnar av och hjärnan får en välbehövlig vila.

17.00 – 17.45 Löptur eller promenad

17.45 – 19.00 Relax och egentid

19.00

Gemensam middag

SÖNDAG 21/3

07.00 – 07.40

Löptur med Annika eller morgonpromenad på egen hand i härliga omgivningar runt Siggeta Gård

07.45 – 08.45

Yinyoga ”Vakna, lugnt & skönt” (60 minuter) med Åsa Nyvall

I den här klassen låter vi vilan och långsamheten stå i fokus. Landar i oss själva och njuter av stillheten. Att bara få vara. Inget annat.

Yin yogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3–5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara. Yin yoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen.

07.00 – 09.30

Frukost

09.30 – 10.30

Energi, fokus & mental klarhet

Ett pass som skapar energi i kroppen och ger en klarhet i sinnet. Passet bygger på den mest kända formen av yoga – Hathayoga som är den mest kända formen av yoga och många andra yogaformer härstammar från denna. Började utövas på 1500-talet. Hatha är sanskrit, ha betyder sol och tha betyder måne. Detta är en lugnare dynamisk yogaform med syfte att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Vi arbetar med övningar som aktiverar och öppnar upp kroppen både på fram – och baksida. Dessutom innehåller passet många balansövningar som skapar fokus och mental klarhet. Vi avslutar med bakåtböjningar som ger bättre hållning och öppnar upp bröstet för en vitaliserande och uppiggande känsla i kroppen.

10.45 – 11.45

Yinyoga” Glädje bus och upptåg”

Allt behöver inte alltid vara så allvarligt. Lite mer lek och bus i tillvaron kan göra underverk med vårt mående. Under klassen tillåter vi oss att komma i kontakt med det som gör oss glada. Hittar pirret i magen och sätter leendet på plats.

11.45 – 12.15

Lunch

12.15 – 13.05

Föreläsning: ”Öka upp ditt lyckokonto och känn mer glädje!” (50 minuter) med Åsa Nyvall

Låter det härligt? Att få känna mer av lycka och glädje i ditt liv! I så fall kommer du garanterat uppskatta den här föreläsningen som handlar om hur du med ganska enkla knep kan få in en ökad känsla av lycka och välbefinnande i ditt liv. Allt baserat på aktuell forskning. Det ger dig möjlighet att bli nyfiken på vad du kan ta bort eller lägga till i ditt liv, för att på så vis skapa ett liv som du verkligen trivs med. Fullt ut och på riktigt.

13.05 – 13.15

Gemensamt avslut – ToppHälsa tackar för sig och berättar om kommande resor


Om Siggesta Gård

Siggesta gård

På gården finns många vackra byggnader som successivt har renoverats för att bevara husets karaktär. Runt gården breder hagarna ut sig – njut en stund i badtunnan intill fårhagen och bastun framför hästhagarna.

Maten på Siggesta lagas från grunden och den fina långsamt renoverade atmosfären får dig att känna dig som hemma och inspirerad här.

Siggesta---Gård---Djur

Siggesta---Natur

Siggesta---Mat

Siggesta---Bädd

Siggesta mat

Siggesta gård - Matbord

Siggesta Gård - Bord

Siggesta gård - Lada

Siggesta - Stövlar

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

I samarbete med Siggesta gård

NY LOGO TH_TEXT