Följ med på ett magiskt yoga-retreat på fantastiska Siggesta Gård på Värmdö utanför Stockholm!

Pris: 3 895 kr/person (enkelrumstillägg 400 kr)
Datum: 16-17 maj, 2020
Ingår:
– Mat&logi
– Del i dubbelrum (lörd-sönd)
– Yoga
– Meditationer
– Föreläsningar

 

BOKA HÄR

Några få platser kvar den 25-26 april. För bokning och mer information kontakta Siggesta på: reception@siggestagard.se
Telefon: 08-562 80 120

Kom och njut med oss på mysiga Siggsta Gård som ligger cirka 45 minuter från Stockholm på vackra Värmdö.

Helgen kommer bjuda på dynamisk yoga med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyogayoga, meditationer och inspirerande föreläsningar som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Siggesta Gård är känd för sin goda och närproducerade mat, sina härliga interiöra miljöer och gröna vackra omgivningar.

Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras i en magisk miljö ute på Siggesta Gård.
Alla kan självklart vara med, vi anpassar klasserna efter gruppen.
Det här vill du inte missa!

OM VÅRA LEDARE:

Annika Kvist

Annika Kvist är affärsutvecklare, yogalärare, kostrådgivare och författare till boken Healthy Happy Living. Hon kommer att dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning men också hålla fysiska yogapass och ta er med ut på löprunda i de sköna gröna omgivningar som Siggesta Gård erbjuder.

 

Michaela

Michaela Liebhardt är, yoga – och pilatesinstruktör, utbildad ayurveda kostrådgivare och arbetar även som säljare på Sommarnöjen, arkitektritade hus. Hälsa är hennes största passion och att få influera människor till en hälsosam livsstil som passar varje enskild person. Hon kommer bjuda på sina kunskaper i ayurveda och sätta ihop insidan och utsidan med hjälp av yogan.

 


Schema för helgen – ändringar kan komma att ske.

FREDAG 15/5
Incheckning (natten fredag till lördag kan bokas som tillägg, i priset ingår en övernattning, lördag till
söndag).

LÖRDAG 16/5
07.00 – 08.00
Morgonpromenad i härliga omgivningar runt Siggesta Gård på egen hand för de som anländer på fredagen

07.00 – 09.00
Frukost

09.00 – 10.00
Första gemensamma klassen:
Tre i ett – styrka, rörlighet och balans (Annika)
I det här fysiska passet utgår vi från yogaformen Vinyasa Flow som har sitt ursprung i Ashtangayoga och bygger på flödande rörelser som synkroniseras med andningen. Vinyasa är sanskrit och betyder kontakt mellan rörelse och andning. De flödande rörelserna får dig att känna dig viktlös, stark i ett flöde. Vi arbetar i det här passet med att stärka upp kroppen inifrån och ut genom både stående och
sittande övningar. Vi låter kroppens inre och yttre muskler få vara med och mycket fokus ligger på mage, ben, rygg men också armar och bröst. Du kommer känna dig stark men samtidigt rörlig och lätt efter det här passet. En perfekt kombination! Du sätter din intention för din yogaretreat.

10.05 – 10.35
Topphälsa hälsar välkommen
Kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/the & enkelt och hälsosamt mellanmål. Här finns tid att checka in och eventuellt ta lite luft innan nästa pass.

10.45 – 11.45
Yoga – Naturligt flöde med Michaela
Vi arbetar tillsammans i ett naturligt flöde i din individuella yoga praktin. I det här passet arbetar vi tillsammans upp värmen och använder andningen för mer fysisk rörelse. Vi stärker upp kroppen inifrån och ut.

12.00 – 13.15
Gemensam lunch

13.30 – 14.30
Föreläsning: ”Healthy Happy Living” med Annika
Annika delar sina bästa råd och tips från sin bok Healthy Happy Living som handlar om att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans mellan arbete, familj och vänner i en hektisk vardag. Hon ger råd och tips för hur du få in nycklarna i din vardag med enkelhet. Nycklarna är: mindfulness, mat, motion och målsättningar

14.45 – 15.30
Ayurvedisk yoga med Michaela
AyuYog, ayurvedisk yoga är i grunden en mer individualiserad yogaform som balanserar dina obalanser –vi kommer att snudda på yoga och andningsövningar för att gynna ditt mentala tillstånd och fysiska konstitution. Ayurveda är en livsstil och vissa livsstilsvanor kommer att få dig att känna dig mer i balans och andra mindre. vi kommer att balansera energier med hjälp av yoga.

15.35 – 16.05
Nyttigt mellanmål

16.15 – 17.00
Hitta din ”inre glow” med yinyoga (Annika)
Ett renande pass med sittande och liggande övningar. Vi arbetar med vridningar som stärker en bra hållning och är uppiggande för kropp och sinne. Genom rotationer masseras de inre organen och ryggraden vrids på ett sätt som gör den mer rörlig. Övningarna har en utrensande effekt i kroppen genom att de inre organen pressas samman, gifter och blod kläms ut för att sedan ersättas av nytt blod när vi går ut ur positionerna. De lugna övningarna aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket
leder till att kroppen lättare slappnar av och hjärnan får en välbehövlig vila.

17.15 – 18.00
Promenad eller löptur med Michaela

18.00 – 19.00
Relax – och egentid

19.15
Gemensam middag

SÖNDAG 29/3
07.00 – 07.30
Morgonpromenad på egen hand i härliga omgivningar runt Siggesta Gård

07.45 – 08.30
AyuYog med Michaela
Hitta ditt eget Yog, jaget som yogar. Du hittar dina gränser och framhäver det din kropp önskar från dig. Vi lär oss att lyssna inåt och kommer utgå från ditt ”jag” som yogar för att må bra inifrån och ut.

07.00 – 09.30
Frukost

09.45 – 10.30
Energipass med Annika
Ett pass som skapar energi i kroppen och ger en klarhet i sinnet. Passet bygger på den mest kända formen av yoga – Hathayoga som är den mest kända formen av yoga och många andra yogaformer härstammar från denna. Började utövas på 1500-talet. Hatha är sanskrit, ha betyder sol och tha betyder måne. Detta är en lugnare dynamisk yogaform med syfte att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Vi arbetar med övningar som aktiverar och öppnar upp kroppen både på fram – och baksida. Dessutom innehåller passet många balansövningar som skapar fokus och mental klarhet. Vi avslutar med bakåtböjningar som ger bättre hållning och öppnar upp bröstet för en vitaliserande och uppiggande känsla i kroppen.

10.45 – 11.30
Dynamisk yoga med Michaela 
Dynamiska rörelser som får din kropp och ditt sinne att arbeta tillsammans. Vi skall försöka använda energin som vi har lärt oss i AyuYog för att utöva de övningar som passar just dig.

11.45 – 12.45
Yinyoga med Annika
Ett avslutande pass där vi arbetar med lugna övningar där vi håller med tre – fem minuter i varje övning. Vi låter kroppen, sinnet och andetaget förenas i ett avslappnat tillstånd. ToppHälsa tackar för helgen och berättar om kommande resor.

13.00 – 14.00
Lunch
Vi avslutar med en gemensam lunch.


Om Siggesta Gård

Siggesta gård

På gården finns många vackra byggnader som successivt har renoverats för att bevara husets karaktär. Runt gården breder hagarna ut sig – njut en stund i badtunnan intill fårhagen och bastun framför hästhagarna.

Maten på Siggesta lagas från grunden och den fina långsamt renoverade atmosfären får dig att känna dig som hemma och inspirerad här.

Siggesta---Gård---Djur

Siggesta---Natur

Siggesta---Mat

Siggesta---Bädd

Siggesta mat

Siggesta gård - Matbord

Siggesta Gård - Bord

Siggesta gård - Lada

Siggesta - Stövlar

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

NY LOGO TH_TEXT