Följ med ToppHälsa på en underbar yogahelg till fantastiska The Steam Hotel i Västerås.

När: 7-8 november 2020
Var
: The Steam Hotel, Västerås
Pris: 4995 kr (enkelrumstillägg tillkommer)
Allt detta ingår:
– Boende (del i dubbelrum)
– Mat: förmiddagsfika, stående mingellunch, eftermiddagsfika, middag (lördag). Söndag frukost, stående mingellunch, eftermiddagsfika.
– Alla yogaklasser; Yin Yoga, Hatha yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa Flow, meditation.

BOKA HÄR

Denna helg bjuder på ett smörgåsbord av härliga yogaklasser och meditation som utsträckande Yin yoga och Hatha yoga med skön justering av axlarna, energigivande Vinyasa Flow och Ashtanga yoga. Vi lär oss den så viktiga andningstekniken och njuter av avslappnande meditation. Vi äter fantastiska måltider med modern och rustik touch och fokus på det gröna och gårdsnära. Efter helgen kommer du få med dig verktyg och inspiration och kunna yoga och meditera på egen hand hemma, för att uppnå hälsa och harmoni i vardagen.
Våra instruktörer den här helgen är fantastiska Åsa Nyvall, som bland annat är aktuell med boken Kärlekens Språk och grymma Beatrice Sjöberg Magnusson, certifierad Ashtangayogalärare.
OBS! På grund av rådande tider med Corona, äter vi i egen lokal på lunchen och i fikapauserna.

OM KLASSERNA:

 

Yinyoga ”Lugnt & skönt”

I den här klassen låter vi vilan och långsamheten stå i fokus. Landar i oss själva och njuter av stillheten. Att bara få vara. Inget annat.  Yinyogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och sinne. Vi stannar länge i varje position – minst 3-5 minuter – för att ge kroppen möjlighet att slappna av och mjukna i sin bindväv. Vi släpper all prestation och tillåter oss att vara istället för att göra. Yinyoga passar alla.

 

Hathayoga ”Stabil & förankrad”

I den här klassen jobbar vi med att grunda oss ordentligt i våra jag. Vi går in i positioner som hjälper oss att finna vår inre styrka och stolthet i oss själva. Hathayogans mjuka, fysiska positioner utförs i ett lugnt tempo. Vi njuter av att känna vår styrka, uthållighet och kroppens flexibilitet. För att få ut mesta möjliga av praktiken lägger vi till medvetna andetag. Alla kan delta.

 

Meditation: ”Vila i det som är”

En rofylld stund där sinnet och kroppen får välbehövlig vila, samtidigt som du kanske hittar spännande och värdefulla svar inuti dig. Meditationen handlar om att för en stund lämna allt som pågår runt omkring dig för att istället lägga ditt fokus på dig själv och dina behov. Komma i kontakt med det som är viktigt för dig samtidigt som kroppen och sinnet får stilla sig. Meditationen är vägledd och alla kan delta.

 

Vinyasa flow yoga – Yoga med härligt flöde (60 min)

Vi börjar passet med att lära känna vårt andetag och värmer upp kroppen långsamt innan vi fortsätter i ett lite mer fysiskt pass av solhälsningar, stående- och sittande positioner i ett härligt flöde. Vi öppnar upp, släpper på spänningar och stillar oroade sinnen.

Du kommer att få med dig verktyg att använda när du känner av stress, oro eller behöver vara mer i nuet för att kunna fokusera och må bra.

 

Ashtanga yoga – Fysisk yoga (60-75 min)

Ashtanga vinyasa yoga är en fysisk yogaform med mycket flöde. Den härstammar från Hathayogan. I Ashtanga vinyasa yoga utövar man de fysiska positionerna i en speciell ordning. Man grundar genom stående ställningar. Man följer sedan chakrana från rot- till huvudchakrat.  Sist stillhet eller meditation för huvudchakrat. I denna yogaform, som i många andra, öppnar man upp för flöde i kroppen. Livsenergins (prana) stärks. Ashtanga vinyasa yoga anses vara en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Men varje position och rörelse kan anpassas (modifieras) efter vad kroppen säger till dig så därför kan alla utöva denna yogaform. Yoga är ingen prestation, det är därför viktigt att lyssna inåt hela tiden.

 

Slow flow core yoga – Lugn yoga med fokus på core (45 min)

Lugn yoga i ett roligt och svettigt flöde. Traditionella yogapositioner blandas med övningar som du kanske känner igen från gruppträningen på gymmet. Detta pass kommer ge dig inspiration som vill uppdatera ditt yoga-träningspass.

 

Om The Steam Hotel

En gång i tiden drevs nästan hela Sverige med energi från det här ångkraftverket vid Mälaren. Men så en dag sprang tiden förbi och kvar blev en vacker gammal tegelfabrik, maskiner, pannor och rör. Tills nu, för nu har den här gamla ångpannefabriken gjorts om till Steam Hotel med 18 våningar vid Mälarens strand. Steam Hotel är så mycket mer än 227 rum, ett 800 kvm stort spa, rooftop-restaurang med hisnande utsikt, konferensrum med plats för 550 gäster, barer och utomhusterrass med pool. Steam Hotel är en destination för människor som vill uppleva mer och bli berörda, en plats för dig som inte nöjer dig med bra. En annan värld med en ny historia.

steamhotel-1200-kollage

Hotellet har två restauranger – The Chamberlin på bottenvåningen välkomnar med en stor öppen brasa och ett livligt kök som växer ut i restaurangen. På sjunde våningen hittar du Voltage Lounge – Pan Asian Raw Bar med det bästa från det asiatiska köket. Högst upp på 18:e våningen på Locavore dricker och äter du i en lummig trädgård med en härlig utsikt över mälaren. Vi utlovar gastronomiska upplevelser utöver det vanliga!

A06I2986

Foto: a +++

A06I3135

Foto: a +++

ÖVRIGT

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.