Yogaretreat på mysiga Siggesta Gård 13-14/11 2021

Kom och relaxa, yoga, ät god mat och upplev den härliga naturen på Siggesta Gård tillsammans med oss på Topphälsa. Ledare är Naofal Ouazzani och Annika Kvist.

Boka in dig på vår härliga yogaretreat den 13 – 14 november på Siggesta Gård, Värmdö strax utanför Stockholm.  Det kommer bli en magisk helg med relax, yoga, meditation, god hållbar mat, promenader samt tid för reflektion och återhämtning. 

Du väljer själv vilka pass du vill vara med på, men vi kommer ge dig möjlighet att prova på olika grenar inom yoga såsom såsom vinyasa flow, hatha och du kommer också få lära dig stå på händer och prova på Qigong. Några av passen har fokus på styrka, balans och rörlighet och vi kommer också erbjuda mer lugna och återhämtande pass såsom yinyoga. Dessutom kommer du få prova på att meditera och lyssna på en inspirerande föreläsning om hur du hittar en hållbarhet i din vardag med hjälp av fyra nycklar: mindfulness, mat, motion och målsättningar med Annika Kvist.

På Siggesta Gård kan du njuta av de fina interiöra miljöerna men också den vackra omgivande naturen. Det kommer finnas tid för promenader både på morgon, eftermiddag och kväll, du bestämmer själv när det passar. Maten är magiskt god och det märks att köket har fokus på hållbart och närproducerat.

Kort om ledarna:

Naofal Ouazzani

Uppskattad för sin varma personlighet och inspirerande yoga har Naofal som ambition att skapa insikter och glädje såväl på som utanför yogamattan. Med sina färdigheter inom yinyoga, vinyasa, ashtanga och rocket bjuder han på upplyftande och utmanande yogasessions för såväl nybörjaren som den vana yogautövaren. Naofal undervisar på studios runt om i Stockholm. Läs mer om Naofal på www.naofalyoga.se eller följ honom på Instagram: @naofalyoga.

Foto: ToppHälsa

Annika Kvist 

Föreläsare, livsstilscoach och författare till boken Healthy Happy Living – 10 veckor till en hållbar och hälsosam livsstil. Annika kommer dela med sig av fyra nycklar till en hållbar och hälsosam livsstil i sin föreläsning men också fysiska yogapass och mer lugna yinyogapass för att skapa lugn och tillit till dig själv. Annika undervisar yoga på olika studios runt om i Stockholm och har just släppt en egen hälsoapp 121tribe med fokus på att hitta en hållbar och hälsosam livsstil. Läs mer om Annika på annikakvist.com eller följ henne på Instagram: @annikakv 

Naofal är en av våra inspirerande instruktörer till Siggesta.

Här hittar du schemat för helgen:

Schema för helgen – ändringar kan komma att ske.

FREDAG 

Incheckning (natten fredag till lördag kan bokas som tillägg, i priset ingår en övernattning, lördag till söndag).

LÖRDAG 

07.00 – 08.00 Morgonpromenad i härliga omgivningar runt Siggesta Gård på egen hand för de som anländer på fredagen

07.00 – 09.00 Frukost

09.00 – 10.00 Första gemensamma klassen,Tre i ett – styrka, rörlighet och balans med Annika

I det här fysiska passet utgår vi från yogaformen Vinyasa Flow som har sitt ursprung i Ashtangayoga och bygger på flödande rörelser som synkroniseras med andningen. Vinyasa är sanskrit och betyder kontakt mellan rörelse och andning. De flödande rörelserna får dig att känna dig viktlös, stark i ett flöde. Vi arbetar i det här passet med att stärka upp kroppen inifrån och ut genom både stående och sittande övningar. Vi låter kroppens inre och yttre muskler få vara med och mycket fokus ligger på mage, ben, rygg men också armar och bröst. Du kommer känna dig stark men samtidigt rörlig och lätt efter det här passet. En perfekt kombination! Du sätter din intention för din yogaretreat.

10.05 – 10.35 Topphälsa hälsar välkommen 

Kort presentation av helgen med en god kopp kaffe/the & enkelt och hälsosamt mellanmål. Här finns tid att checka in och eventuellt ta lite luft innan nästa pass.

10.45 – 11.45 Lär dig stå på händer med Naofal

Att vara upp och ner då och då har många fördelar. Dels förbättrar du balanssinnet men du får också bättre kroppskontroll och ökar blodcirkulationen som förbättrar minne och koncentration. I det här passet får du verktyg att testa på till din resa att vara upp och ner. Du kanske kommer kunna stå på händer med hjälp under detta pass eller så har du bara testat dina gränser och har kul. Kom och utforska dina gränser, vem vet vart det tar dig.

12.00 – 13.15 Gemensam lunch

13.30 – 14.30 Föreläsning: ”Healthy Happy Living” med Annika 

Annika delar sina bästa råd och tips från sin bok Healthy Happy Living som handlar om att komma igång med en hälsosam livsstil. Hon har sedan många år tillbaka arbetat med fyra nycklar som har hjälpt henne att hitta en balans mellan arbete, familj och vänner i en hektisk vardag. Hon ger råd och tips för hur du få in nycklarna i din vardag med enkelhet. Nycklarna är: mindfulness, mat, motion och målsättningar

14.45 – 15.30 Introduktion till Qigong med Naofal

Naofal bjuder på en introduktion till den traditionella kinesiska medicinens energiflöde, Qigong. Med mjuka rörelser och andningen i fokus tar vi oss igenom ett rörelsemönster i denna uråldriga metod för att stärka livsenergin i kroppen och känna hur energin flödar i kroppen. Ett perfekt verktyg för att skapa balans mellan kropp och sinne.

15.35 – 16.05 Nyttigt mellanmål 

16.15 – 17.00 Hitta din ”inre glow” med yinyoga med Annika

Ett renande pass med sittande och liggande övningar. Vi arbetar med vridningar som stärker en bra hållning och är uppiggande för kropp och sinne. Genom rotationer masseras de inre organen och ryggraden vrids på ett sätt som gör den mer rörlig. Övningarna har en utrensande effekt i kroppen genom att de inre organen pressas samman, gifter och blod kläms ut för att sedan ersättas av nytt blod när vi går ut ur positionerna. De lugna övningarna aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket leder till att kroppen lättare slappnar av och hjärnan får en välbehövlig vila.

17.15 – 18.00 Promenad eller löptur på egen hand

18.00 – 19.00 Relax - och egentid

19.15 Gemensam middag

SÖNDAG 

07.00 – 07.30 Morgonpromenad på egen hand i härliga omgivningar runt Siggesta Gård

07.45 – 08.30 Morning flow med Naofal

Klassen bjuder på ett mjukt yogaflöde där syftet är att väcka kroppen med rörelse och lätt styrka och skapa energi och vitalitet för dagens aktiviteter.

07.00 – 09.30 Frukost

09.45 – 10.30 Energipass med Annika

Ett pass som skapar energi i kroppen och ger en klarhet i sinnet. Passet bygger på den mest kända formen av yoga – Hathayoga som är den mest kända formen av yoga och många andra yogaformer härstammar från denna. Började utövas på 1500-talet. Hatha är sanskrit, ha betyder sol och tha betyder måne. Detta är en lugnare dynamisk yogaform med syfte att hitta en balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Vi arbetar med övningar som aktiverar och öppnar upp kroppen både på fram – och baksida. Dessutom innehåller passet många balansövningar som skapar fokus och mental klarhet. Vi avslutar med bakåtböjningar som ger bättre hållning och öppnar upp bröstet för en vitaliserande och uppiggande känsla i kroppen.

10.45 – 12.00 Meditation med Naofal 

Ett väldigt mjukt och lugnt yogapass med fokus på återhämtning och lite längre stretch. Passet avslutas med en meditation. 

12.30 – 14.00 Lunch

Vi avslutar med en gemensam lunch.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer